Místo na svatbu a catering

Svatba na zámku - na co se zaměřit

Milujete romantiku, ale svatba ve stodole nebo v bývalé továrně vás příliš neláká? Poohlédněte se po zámcích! A abyste věděli, co vlastně hledat a podle čeho vybírat, přinášíme vám pár tipů, na co se zaměřit.

16.10.2023

Všechno na jednom místě? Ideálně!

Svatba, kde musíte přejíždět z místa na místo, bývá hektická a navíc není zrovna praktická. Proto využijte toho, že je spousta zámků, kde nabízí možnost vzít se a zároveň si užít svatební hostinu jen pár metrů od místa konání obřadu. A pokud máte možnost obřadu v zámeckém parku, oboře, zahradách a k tomu k dispozici i tzv. „mokrou“ variantu, máte vyhráno. Zámky totiž obvykle nabízí nespočet pokojů, takže vás déšť, vítr ani sníh trápit nemusí.

Ubytování noblesně a také v areálu

Z praktického hlediska je také skvělé vytipovat si zámky, kde je možné se ubytovat, a to nejen vás dva, ale také alespoň vaše nejbližší hosty. Navíc pokud přípravy před svatbou mohou proběhnout na stejném místě, jako celá svatba, zase máte o starost méně a k tomu atraktivní prostředí pro fotky a video. Jedním z míst, které takový servis nabízí, je například Pytloun Chateau Hotel Ctěnice, který najdete na severovýchodním okraji Prahy (Vinoři) a je vhodný pro svatby kolem 50 – 60 hostů a je dobré vědět, že v Kočárovně lze uspořádat svatební hostinu až pro 200 hostů.

Ctěnice ubytování

Své „ANO“ si tady můžete říct přímo v zámecké obřadní místnosti nebo v překrásném parku a v místní restauraci vám šéfkuchař vykouzlí hostinu, jakou znáte z pohádek, a která k pravé zámecké svatbě patří. Pod klenbami s křišťálovými lustry nebo na terase výhledem na zámecké nádvoří si tak můžete vychutnat lahodné menu v moderním stylu a navíc si užívat si klidu a atmosféry panství.

Ctěnmice altán

Hledejte dobré jídlo i pomoc s organizací v ceně

Svatba je sama o sobě velký oříšek. Na svých bedrech si nechejte seznam hostů, zasedací pořádek a všechno to, čím se chcete zabývat vy sami, protože vás to baví. Ty „nudné záležitosti“ jako třeba, jaká má být gramáž masa na svatebním rautu ale raději přenechejte odborníkům; uvidíte, že nebudete litovat. Stačí si jen nechat vypracovat nabídky a z nich si vybrat tu nej!

Ctěnice restaurace

V již zmíněném Pytloun Chateau Hotel Ctěnice vám například připraví nejen předběžnou cenovou kalkulaci, ale poradí i s výběrem dodavatelů, tipy na to, kde se v areálu fotit a čím zabavit svatební hosty třeba právě ve chvíli, kdy na focení odjedete. Pokud tedy toužíte po svatbě kousek od Prahy, kde nabízí atmosféru venkova, tohle místo určitě stojí za návštěvu.

Ptejte se po bonusech

Jakých? Třeba možnosti strávit svatební noc v luxusním apartmá a ráno si jen počkat na snídani na pokoj. Zkrátka, nebojte se zeptat, nabídky jsou různorodé a určitě je z čeho vybírat.

Romantika i po letech?

Velkou výhodou svatby na zámku je také nadčasovost fotek, zámek totiž nikdy nevyjde z módy... ale třeba také možnost potkat se s koňmi, jako mají právě v Pytloun Chateau Hotel Ctěnice nebo si prostě „jenom“ vychutnat zdejší kouzlo minulosti. To je přidaná hodnota, kterou vám dá jen málokteré svatební místo.

Ctěnice koně

A tak se na ten „váš“ zámek můžete vracet třeba na každé výročí svatby a užít si tu romantický piknik nebo večeři při svíčkách nebo se sem jednou vydat se svými dětmi, abyste jim ukázali, kde jste prožili svatbu snů. No a až jednou váš syn nebo dcera budou přemýšlet nad tím, kde svoji lásku požádat o ruku, už víte, kam je poslat...

Ctěnice - vracet se na místo svatby

Autoři: Pytloun Chateau Hotel Ctěnice www.pytlounzameckyhotelctenice.cz, ve spolupráci s textovou editorkou, redaktorkou a svatební koordinátorkou Jančou Kubáčovou www.svatebniagentka.cz


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Místo na svatbu a cateringNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena