Organizace a koordinace

Na co nesmíte zapomenout při žádosti o ruku

Jednoduchá otázka, která vám změní život. Vezmeš si mě? Než ji své vyvolené položíte, dejte si záležet, aby na ten okamžik nikdy nezapomněla.

7.10.2010

Zásnuby nejsou přežitkem ze starých dob, ani vzpomínkou na film pro pamětníky. Snad každá žena tajně doufá, že jí její milý navlékne zásnubní prstýnek. Pokud jste si jistý, že vaše přítelkyně je tou, po jejímž boku chcete zestárnout, hurá do toho.

Dříve probíhaly tradiční zásnuby tak, že při velké rodinné oslavě oznámil otec nevěsty zasnoubení. Snoubenci si pak navzájem vyměnili snubní prstýnky nebo předali dárky. Dnes dává většina lidí přednost spíše soukromí, romantice a okamžiku překvapení. Muži vymýšlejí nejrůznější způsoby a místa, jak a kde požádat ženu o ruku, aniž by něco dopředu tušila, a přesně to ženy milují. Právě překvapení dává celé události magické kouzlo a taková chvíle se stává nezapomenutelnou po celý život.

Záleží pouze na vás, jaký způsob zvolíte. Požádat o ruku ji můžete úplně kdekoliv, místo vyberte podle toho, co má vaše přítelkyně ráda. Může to být třeba v restauraci u večeře při svíčkách, na dovolené, při projížďce loďkou, na vrcholu hory, ale i doma, pokud máte ze všeho nejraději soukromí a nechcete odrážet pohledy zvědavců. Taková chvíle by měla být nevšední, proto vynaložte všechny síly a zapojte fantazii, abyste připravili pro svou vyvolenou jedinečný okamžik.

K tak významnému životnímu kroku, jakým bezpochyby žádost o ruku je, neodmyslitelně patří zásnubní prsten, květiny, romantická hudba a šampaňské.

Při výběru zásnubního prstenu myslete na to, že se s ním bude chtít vaše vyvolená chlubit, tudíž bude neustále vystavován očím zvědavých kamarádek. Musí být tedy krásný a nesmí vypadat lacině. Nechtějte ušetřit za každou cenu. Kov vybírejte podle toho, jaké šperky je vaše přítelkyně zvyklá nosit, tak aby ladil. Zásnubní prsten bývá zdoben obvykle jedním čirým kamenem, zirkonem či briliantem. Může být osázen i několika kamínky, v takovém případě by jeden z nich měl být dominantní. Důležitá je i správná velikost. Až si bude vaše přítelkyně odkládat prstýnky třeba před koupáním, tajně změřte ten, který nosí na prsteníčku.

S výběrem kytice je to o něco jednodušší. Podle tradice k zásnubám sice patří bílé květy, ale pokud se nechcete přesně držet tradic, vyberte takové květiny, které má vaše přítelkyně ráda. A pokud si nejste jistý, určitě nic nezkazíte, když zvolíte třeba romantické rudé růže.

Je všeobecně známo, že hudba umocňuje emoce. Jestli to prostředí dovoluje, rozhodně na hudbu pamatujte. Žádáte-li svou přítelkyni o ruku v restauraci, můžete se domluvit s personálem, aby v daný okamžik pustili připravenou píseň. Ještě mnohem intenzivnější zážitek své vyvolené připravíte, když objednáte houslistu nebo klavíristu, který zahraje pouze pro ni. Hudbu vybírejte velmi pečlivě, v budoucnu bude pro vás i vaši přítelkyni představovat vzpomínku právě na tento okamžik.

A ještě jedna důležitá věc, na kterou nesmíte v žádném případě zapomenout. Známe to všichni z romantických filmů, my ženy u toho často slzíme. Když chce muž požádat ženu o ruku, měl by pokleknout! Dodáte tak celé události ten správný dramatický prvek a vaše vyvolená už jen plna dojetí odpoví očekávané „ano".


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Organizace a koordinaceNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena