Doprava na svatbu

Svatební kolona

Hitem posledních let, který jsme přejali z amerických komedií, je tzv. „utajená nevěsta.“ Tedy to, že ženich nevěstu spatří až ve chvíli, kdy kráčí k oltáři. A všichni tu chvíli milují. Okamžik, kdy spatříte v ženichovým očích ten údiv, lásku a štěstí, je nezapomenutelný a jednoduše - kouzelný.

29.6.2020

V českých zemích ale bývalo odjakživa zvykem, že si ženich přišel pro svoji nevěstu do jejího domu, odkud se pak vydal svatební průvod do kostela (na úřad). Dnes, ať už máte obřad v kostele nebo kdekoli jinde, se většinou přemisťujeme auty. Zorganizovat svatební kolonu ale není zrovna jednoduchý úkol. Jak se k němu staví etiketa?

Pořadí vozů při odjezdu na obřad

Podle pravidel etikety by auta by měla odjíždět v pořadí: svatební hosté, ženich se svou maminkou, nevěstina maminka s otcem ženicha, svědkové, nevěsta s tatínkem. Pokud na pravidlech etikety netrváte, obvykle se auta řadí takto: ženich se svou maminkou a svědkem, svatební hosté, nevěsta s tatínkem a svým svědkem.

Pořadí vozů při odjezdu z obřadu

Při odjezdu z obřadu je pořadí vozů prakticky stejné (ať už kolonu řadíte dle pravidel etikety nebo častých zvyklostí), až na to, že novomanželé jedou společně jen ve dvou s řidičem. A samozřejmě jako poslední. Společně proto, aby si mohli užít jeden druhého a jako poslední v koloně proto, aby na místo konání hostiny dorazili až ve chvíli, kdy už na ně hosté čekají a personál je připraven je uvítat na hostině. Zábava může začít.

Kdy a proč troubit?

Troubení ve svatební koloně má za úkol odehnat od snoubenců zlé duchy, kteří by se jim mohli pokusit překazit nebo narušit vstup do manželství. V dnešní době je také milou tradicí, díky které máte možnost informovat všechny kolemjdoucí o tom, že právě dnes je váš velký den. Tak si jej v rámci přejezdů z jednoho místa na druhé pořádně užijte!!!


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Doprava na svatbuNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena