Pokud se vžijete do role těch, kdo kolem vás celý den běhají a starají se o to, abyste měli jídlo na stolech včas, teplé, neustále doplněný raut is sweet table, uklizené špinavé nádobí a k dispozici dostatek toho čistého… a spoustu dalších a dalších pro chod svatby tolik podstatných detailů, určitě vás nepřekvapí naše rada: dýško dejte!
A co se týče toho, komu a jak velké - nejlépe každému z těch, kdo se o vás starali, osobně a hotově. Jeho výška může jednoduše odpovídat tomu, kolik byste za stejnou práci na přilepšenou rádi dostali vy. Samozřejmě, práce obsluhy by měla být automaticky zahrnuta v nákladech na svatební hostinu, jenže svatba je natolik specifická a náročná akce, že si rozhodně zaslouží odměnu navíc. Některé páry dají spropitné podniku s tím, že počítají, že bude spolehlivě rozděleno mezi kuchyň a obsluhu, možná byste ale byli překvapeni tím, kolik majitelů si tyto peníze nechá jen pro sebe. Právě proto radíme případnou finanční odměnu předat obsluze přímo.
Tak co, budete dávat “dýško”? A jaké?