Místo na svatbu a catering

Dýško číšníkům?

Jak to tedy je? Mělo by se myslet i na číšníky a servírky? A kolik jim případně dát coby odměnu, případně jakou formou?

10.3.2021

Pokud se vžijete do role těch, kdo kolem vás celý den běhají a starají se o to, abyste měli jídlo na stolech včas, teplé, neustále doplněný raut is sweet table, uklizené špinavé nádobí a k dispozici dostatek toho čistého… a spoustu dalších a dalších pro chod svatby tolik podstatných detailů, určitě vás nepřekvapí naše rada: dýško dejte!

A co se týče toho, komu a jak velké - nejlépe každému z těch, kdo se o vás starali, osobně a hotově. Jeho výška může jednoduše odpovídat tomu, kolik byste za stejnou práci na přilepšenou rádi dostali vy. Samozřejmě, práce obsluhy by měla být automaticky zahrnuta v nákladech na svatební hostinu, jenže svatba je natolik specifická a náročná akce, že si rozhodně zaslouží odměnu navíc. Některé páry dají spropitné podniku s tím, že počítají, že bude spolehlivě rozděleno mezi kuchyň a obsluhu, možná byste ale byli překvapeni tím, kolik majitelů si tyto peníze nechá jen pro sebe. Právě proto radíme případnou finanční odměnu předat obsluze přímo.

Tak co, budete dávat “dýško”? A jaké?


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Místo na svatbu a cateringNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2025 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena