„Sweet bary“ už i u nás v Česku zná snad každý. Dokonale vytěsnily tuny různo-barevného cukroví, které se dříve na svatební tabuli objevovalo na papírových nebo dokonce i plastových talířcích.
V několika posledních letech se k nám ale ze zahraničí pomalu dostává jiný trend, a to servírovat sladké opravdu netradičně a zároveň zábavně.
Jaké a jak? Třeba...
-
doughnuty navěšené na desce, na kterou jsou připevněné kolíky asi 10 cm od sebe, a kterou zavěsíte nebo třeba opřete na / o zeď
-
věže z palačinek nebo lívanců zdobené krémem a ovocem
-
brownies navršené na sebe do tvaru pyramidy
-
barevné domácí sušenky (špenátové, řepové...) třeba i s vaším datem svatby, jmény... navěšené na stužkách v různých výškách nad sladkým koutkem
-
čokoládová pěna coby panák pro abstinenty, podávaná na baru ve štamprlkách
-
dortová lízátka na špejlích napíchaná do květináčků namísto nebo jako doplněk květinové výzdoby
-
studené vafle coby podtácky pro cokoli, čím je dozdobíte
-
zmrzlinové okénko: servírujte zmrzlinu do kornoutků a nabírejte ji přímo vy - nevěsta a ženich nebo si objednejte stylový zmrzlinový vůz i se zmrzlinářem
a sladkosti můžete doplnit třeba i o slaný dort, který jednoduše vytvoříte tak, že si koupíte 3 různě velké bochníky sýra, ty naskládáte na sebe a dozdobíte ovocem a třeba i (jedlými?) květinami
Kreativitě se zkrátka meze nekladou. A pokud chcete potěšit své hosty, nezapomeňte k laskominám pořídit i dostatek papírových sáčků nebo krabiček, aby si mohli to, co jim chutná nejvíc, odnést i domů.