Na svatbách může být zahradní grilování alternativou ke klasickému rodinnému obědu, zvlášť jestli se obřad koná později odpoledne.
Častěji se však svatební “grilovačka“ pořádá ke konci dne, jako neformální oslava s kamarády a všemi známými, poté, co v poledne proběhl slavnostní rodinný oběd jen pro ty nejbližší.
A co vlastně hostům nabídnout?
Jako hlavní chod svatebního grilování bývá například sele nebo kýta, to však rozhodně není všechno. Nezapomeňte na nejrůznější obložené mísy a chuťovky, nakrájenou zeleninu a v létě vždy vítané osvěžující ovoce.
Hodit se budou také variace sýra a slaných chuťovek, pikantní klobásky, domácí uzené maso s nakládanou zeleninou, nejrůznější saláty, apod. Pro děti můžete připravit například oblíbené kuřecí mini řízečky.
Oslavuje-li se až do pozdní noci, může se ještě později podávat například hovězí guláš s cibulí a pečivem.
Dále pak samozřejmě sladkosti, kterých však v horkých letních dnech nemusí být přehnané množství.
Neměly by chybět mísy se svatebními koláčky, nabídnout můžete i různé druhy řezů nebo minidezertů, nejlépe však takové, které se během pár minut neroztečou.
Svatební dort nechávejte vystavený raději jen po dobu servírování, poté jej zase uložte do chladu.
Čím zapíjet? :-)
Potečou zřejmě proudy vína, piva, ochuceného piva a možná i tvrdý alkohol, i když s tím raději v horkých letních dnech opatrně.
Nabízejte hostům především dostatek osvěžujících, nealkoholických nápojů, nebo ovocných šťáv míchaných se slabšími druhy alkoholu.
Ovocné grenadiny s kousky ovoce a spoustou ledu skvěle chutnají, ale i úžasně vypadají. Působit tak můžou jako lákavé letní osvěžení a pestrobarevná dekorace v jednom!
Zajímavým zábavním programem pro takový večerní svatební raut může být například profesionální barman a jeho výtečné, barevné, exotické koktejly!