Stává se tak, že můžete být pozváni na svatbu na louce, do opraveného altánku ve vinohradu, do zrekonstruované usedlosti na nedaleké samotě, na zámek nebo například do vlaku či na loď. Na druhou stranu ani tradiční místa samozřejmě neupadla v zapomnění.
To se týká i svatebního pohoštění. Z tradičního oběda v nedalekém pohostinství se svatební hostiny přesouvají přímo do míst konání svatby či posvatebního veselí.
Lidé zjistili, že také ve světě gastronomie a cateringu jsou možnosti téměř neomezené, takže hostina na louce, v moderní stodole nebo v zámeckém parku již pro nás nejsou ničím neobvyklým,“ uvádí Ondřej Koubek, šéfkuchař Českého cateringu.
„Moderní i tradiční jídla, servírované i rautové menu, svatební oběd i celodenní občerstvení, pro nás není problém se domluvit na čemkoli.
Podíváme-li se na obědové menu, pak tradiční vývar s játrovými knedlíčky, svíčková a český koláč či jiný dezert má na svatebním stole zajisté stále své místo.
Hostům díky našim domácím knedlíkům, masu z vlastní bourárny a poctivé přípravě vývaru i omáček dokazujeme, že i tato česká klasika se dá připravit skutečně chutně,“ popisuje dále Ondřej Koubek a dodává: „Mnohé páry ale mají zájem o svatební hostinu formou vícechodového moderního menu.
Rádi si například pochutnají na dobrém steaku nebo na zvěřině. My dokážeme připravit vše. Zpravidla si s klienty domluvíme schůzku, necháme je ochutnat jídla z naší kuchyně a domluvíme se osobně na finálním složení jejich svatebního menu.“
Menu skládáme každému páru na míru, ale příklady můžou být například následující:
Tradiční menu
Hovězí vývar s variací knedlíčků, zeleninou a nudlemi
Svíčková na smetaně s domácím karlovarským knedlíkem, lesní brusinky, domácí šlehačka
Staročeský koláč s tvarohem a povidly
Moderní menu
Kamčatský krab s bramboro-lanýžovým salátem s okurkami, bazalkovou majonézou a Aioli omáčkou, servírovaný v kombinaci s pečenou mušlí Sv. Jakuba, doplněný zeleninovým Julienne, mandarinkami, čekankou a lanýžovým dresinkem
Consommé z oháňky se zeleninou a bylinkami, podávané s variací knedlíčků
Pečené bažantí prsíčko s FoieGras podávané na květech, doplněné perníkovým jablkem plněným FoieGras marinovaným v Tokajském víně a jablečným košíčkem z listového těsta
Pošírovaná hovězí svíčková ve slanině, podávaná s višňovou omáčkou, doplněná jemnou bramborovou kaší, hráškovým purée a restovanou baby zeleninkou.