Místo na svatbu a catering

Symbolický svatební obřad

Od doby, kdy se nám otevřely hranice, narážíme na Čechy a Češky jak ve světových metropolích, tak i v těch nejzapadlejších koutech světa. Cestujeme, pracujeme, poznáváme - a samozřejmě se taky zamilováváme, ženíme a vdáváme. Proto se často stává, že jedno z nejdůležitějších ANO v našem životě padne mimo českou půdu. Po návratu do vlasti nás ale obvykle čeká povinné kolečko na úřadech, a pokud si chceme svatební slib zopakovat i tady v Čechách, pak také spousta papírování. Existuje ale cesta, jak si celé tohle martyrium ušetřit. Jaká?

11.4.2013

Falešná svatba aneb symbolický svatební obřad

Nemá sice právní důsledky, takže pokud svůj sňatek chcete nebo z jakéhokoli důvodu musíte v ČR zlegalizovat, přece jen se úřadům nevyhnete. Pokud si ale skutečně jen chcete zopakovat své „ano“ před rodinou a blízkými, je symbolický svatební obřad tou nejsnadnější cestou, jak na to.

Kromě Čechů, kteří uzavřeli manželství v zahraničí, je výhodnou alternativou také třeba pro ty, kdo by rádi znovu obnovili svůj svatební slib nebo si přejí být oddáni někým, kdo k tomu nemá potřebné kompetence (např. příbuzným, přítelem...); také pro snoubence, kteří si  přejí vzít se na místě, kam si úředníci netroufají nebo způsobem, který se neslučuje s osobním přesvědčením či vkusem daného oddávajícího. U cizojazyčných obřadů je samozřejmostí překladatel nebo tlumočník, který se postará o to, aby obřadu rozuměla babička z Ostravy i z Ghany.

Svatba bez papíru? V čem je jiná?

Od klasického svatebního obřadu se může taková „svatba“ lišit úplně ve všem nebo vůbec v ničem. Záleží jen a jen na konkrétních „snoubencích.“ Jednoduše do manželství vstoupíte už dříve a jen za přítomnosti dvou svědků, a pak už si můžete vychutnat obřad, který do puntíku odpovídá Vašim představám. Symbolický svatební obřad je totiž možnost připravit na míru danému páru a fantazii se meze nekladou. Chcete, aby Vám při příchodu uličkou hráli AC/DC? Aby byl proslov oddávajícího napsán Vám dvěma na tělo? Přejte si, ať prstýnky nesou Vaši psi nebo třeba, ať se obřad odehrává na střeše Vašeho paneláku? Protože symbolický svatební obřad nezajišťují úředníci, ale proškolení herci, možné je skoro cokoliv. Třeba i to, aby se obřad v ničem nelišil od toho klasického. Vše je čistě na Vás a Vašich přáních. A splnit Vám je dnes může spousta firem. Zkuste začít třeba u té, která tuto službu uvedla na trh. Z hlediska profesionality a zkušeností Vám máme co nabídnout :-).

Hodně štěstí do manželství Vám z celého srdce přeje

Vaše svatebniagentka.cz - Jana Hanzelková.


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Místo na svatbu a cateringNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena