Místo na svatbu a catering

Turek nebo cappuccino? 3 způsoby, jak na svatební coffee bar

Pokud si nedokážete představit život bez oblíbené kávy, zakomponujte svoji kofeinovou vášeň i do svatebního dne. Přečtěte si, jaké máte možnosti.

16.2.2021

Ať už z kávy uděláte téma svatebního dne nebo je pro vás jen nezbytností, kterou hostům nabídnete k dortu, zahrňte řešení coffee baru do plánování svého velkého dne. A abyste to měli jednodušší, shrnuli jsme pro vás nejčastější způsoby, které snoubenci při zajišťování kávy volí.

kavový catering

1. Pro nenáročné: turka do skla nebo rozpustné

Nejlevnější a nejjednodušší možností, jak na svatbě zajistíte kávu, je podávat turka nebo instantní kávu. Pořídit si ji můžete klidně den před svatbou v každém obchodě, a když vám pár balení zbyde, nezkazí se nebo se jí ochotně ujme někdo z rodiny.

Toto řešení vám nabídnou také v některých restauracích nebo jej využijte, když si pronajímáte celý prostor. Přípravou pověřte kamarády nebo svatebčanům připravte kávovou samoobsluhu s rychlovarnou konvicí, nabídkou kávy, mléka a cukru. Každý si nápoj připraví podle své chuti – potěšíte tak především starší generaci nebo svatebčany, kteří si na cappuccino z kavárny nepotrpí.

TIP:

Pokud si pronajímáte celý prostor, můžete místo turka a rozpustné kávy podávat překapávanou kávu. Připravíte ji dopředu na domácím překapávači a hosté si ji nabídnou z termosky.

kafe na svatbu

2. Oblíbená varianta: domluvte se v místě hostiny

Máte-li hostinu v restauraci, obvykle jsou součástí cateringu také nápoje včetně kávy. Toto řešení je jednoduché – o vše se postará obsluha a vy pak zaplatíte celou útratu dohromady.

Pokud se řadíte mezi milovníky kávy, doporučujeme si šálek objednat už při domlouvání hostiny. Pro restaurace, narozdíl od kaváren, je káva jen doplňkový sortiment, často vám ji proto připraví neproškolený personál, z nekvalitních zrnek nebo špinavého kávovaru. Pro nadšence je takový šálek totéž, co pro pivaře půllitr načepovaný ze zanesených trubek.

3. Na svatbě jako v kavárně: pozvěte si kávový catering

Kavárnu, která podává výběrovou kávu, najdete na každém menším městě a touha po skvělém espressu či flat white se projevuje i při plánování svateb. Pokud mezi milovníky kvality patříte i vy, počítejte v rozpočtu s kávovým cateringem.

svatební coffee bar

Od profesionálních baristů můžete očekávatejte:

  • kavárenskou nabídku zahrnující kávy připravené z kávovaru: espresso, cappuccino, café latté či flat white,

  • filtrovanou kávu, například z chemexu nebo V60

  • či kávové drinky, jako je například v létě populární espresso tonic nebo drinky namíchané na míru vaší svatbě.

„Počítejte, že kvalitní kávový catering se s vámi domluví na každém detailu – od toho, jaké kávy hostům nabídnout až po dresscode či razítka s logem vaší svatby na kelímcích,“ zmiňují baristé Jiří a Jan z kávového cateringu dvakrátdva.

kávový catering na svatbu

Výhodou je také to, že pro stánek stačí vyhradit jen pár metrů čtverečních a zásuvku, o nic jiného se nestaráte. Ačkoliv se kávový catering stane další položkou ve svatebním rozpočtu, má ještě jednu výhodu – pro svatebčany je zážitkem, které dokreslí perfektní atmosféru vašeho velkého dne.

Foto: Kávový catering dvakrátdva.cz, Renáta Linartová Photographer


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Místo na svatbu a cateringNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena