Organizace a koordinace

Co je dobré vědět, chcete-li se vzít o Velikonocích?

Svatba o Velikonocích může někomu připadat nevhodná, podle některých historických tvrzení může prý dokonce přinést smůlu. Takové pověry asi některým svým příbuzným těžko vymluvíte, ačkoliv třeba ani nejsou věřící.

27.2.2019

Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, jsou však zároveň oslavou počátku jara a nezanedbatelný je i fakt, že díky velikonočnímu pondělku a nově zavedenému volnu v pátek jde už o celkem slušně prodloužený víkend. Proč by to tedy nemohl být váš víkend svatební?

Potíž může nastat, chcete-li se vzít v kostele. Sehnat kněze, který bude mít zrovna v tomto nábožensky aktivním období čas vás oddat, může být trochu problém.

Stejně tak na úřadech to asi s oddávajícími v době velikonočního volna nebude jednoduché.

V posledních dnech před Velikonocemi také “utichají zvony“, což pro silně věřící znamená postní čas. A tak může opět vzniknout problém, protože to pro ně nebude zrovna to pravé období pro pořádnou svatební hostinu.

Prodloužený velikonoční víkend bývá také skvělou příležitostí pro poslední “lyžovačku“ na horách. Nebylo by asi příjemné, kdyby někteří vaši přátelé kvůli tomu odřekli vaše pozvání na svatbu, že?

Probouzející se jaro, pestrobarevnost velikonočních dekorací a prvních jarních květů spolu s příjemnými dny volna, to všechno mluví jasně pro, uvažujete-li do budoucna o svatbě právě o Velikonocích.

Kvůli výše zmíněným potížím, které však mohou nastat a které s Velikonocemi souvisí, bude rozumné vše řádně promyslet a s předstihem naplánovat!

Zdroj: www.petveci.cz


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Organizace a koordinaceNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena