Organizace a koordinace

Jak udělat výhodu ze svatby na podzim?

Horké letní měsíce sice zůstávají pro svatební termíny nejoblíbenější, stále častěji však snoubenci zjišťují, že začínající podzim přináší úplně jinou, kouzelně romantickou a tím velmi lákavou atmosféru. Proč ji tedy nevyužít?

27.8.2020

Rozhodli jste se říci ANO na podzim? Dobře děláte!

Obřadní síně zaznamenávají největší nápor na jaře a v létě, přitom podzim je jako stvořený pro krásnou romantickou svatbu. Žádné jiné roční období se nevyznačuje takovou barevností jako podzim. V přírodě převládají syté zářivé odstíny, takže právě podzimní svatba bude mnohem barevnější a hravější než v jiných ročních obdobích.

Aby byla vaše svatba pravou oslavou lásky a přírody, snažte se využít podzimních motivů z přírody a nevynechejte ani nejmenší detaily. Použijte podzim jako téma pro vaši svatbu. Bude jedinečná a ohromující a vaše svatební album bude zářit barvami. A máte-li pocit, že pro podzim typická mlha a déšť mohou vašim fotkám spíš uškodit, mýlíte se! Šikovný fotograf bude právě z takové scenérie nadšen a vy budete překvapeni, jaký rozměr a sílu tím vaše fotografie získají.

Tipy pro podzimní téma

Správné místo pro svatbu

I podzimní dny bývají teplé a slunečné a svatba v přírodě je pak o to kouzelnější a bylo by škoda toho nevyužít. Ideálním místem v takovém případě může být stromová alej nebo park. Podzimní počasí bývá ovšem velmi nevyzpytatelné a místo kouzla barev byste mohli prožít mokrý obřad, proto vyhledávejte raději místa v teple a pod střechou a do podzimního listí se vyběhněte jen vyfotit. Určitě to bude stát za to i v dešti. Svatební obřad nebo alespoň hostinu pak můžete uspořádat v prostorách s velkými okny a výhledem na zabarvenou krajinu.

Místo na svatbu na podzim

Svatební šaty

Aby vše ladilo do posledního puntíku, je třeba přizpůsobit tématu i výběr svatebních šatů. Pokud ráda experimentujete a bílé svatební šaty vám připadají fádní, je právě pro vás podzim ideální dobou na svatbu. Bílá totiž ve spojení se zářivými podzimními odstíny opravdu může působit trochu nudně a obyčejně. Vyberte šaty v podzimních odstínech, jakými jsou zlatá, oranžová, zlatohnědá, vínová, rudá, nebo alespoň s doplňky v takových barvách. Podzim přeje pestrým tónům, takže se barev rozhodně nemusíte bát. Nezapomeňte sladit ženicha, ten může mít třeba košili a kravatu v některém z podzimních odstínů.

Svatební kytice a dekorace

Pokud se chystáte vybírat dokonalou podzimní svatební kytici a přemýšlíte také nad vhodnou dekorací na stůl, tady máte šanci se skutečně “vyřádit“ a popustit uzdu fantazii i kreativitě. Barvy a materiály podzimu nabízí tolik, co žádné jiné období v roce. Vybírejte dekorativní prvky ze dřeva, slámy, klasů, otýpek pšenice, mědi, kůže, stříbra, bronzu, pytloviny, skla apod. Působivé budou ozdobně vyřezávané dýně a jiné tykve, pro tuto podzimní příležitost jako stvořené. Zapalte svíčky a nechte je rozzářit se ve skleněných svícnech, nebo využijte plovoucích svíček do misek s vodou. Ozdobte je větvičkami jeřabin, borovými šiškami, atd. Vykouzlíte skutečně nádhernou, stylovou, osobitou a originální svatební tabuli.

Převládající barva dekorací a květin bude samozřejmě ladít mimo jiné i s vaší svatební kyticí. Pro podzimní pugét budou dokonale vypadat gerbery, slunečnice, kaly, sedmikrásky, jiřiny, růže i astry, doplněné např. kopretinami nebo vlčím mákem. To vše sladěné v typických podzimních barvách, jako je např. sytě oranžová, purpurová, hnědá a zelená, vytvoří dokonale dominantní ozdobu k vašim svatebním šatům.

Podzimní svatba

Svatební dort

Zapomeňte na marcipánové panáčky a růžové kytičky. Podzim nabízí něco mnohem originálnějšího. Nechte svatební dort ozdobit podzimním listím, dýněmi nebo jedlými sezónními květy. Velkým hitem jsou abstraktní dekorace. Cukráři vám na vašem dortu vytvoří třeba kameny nebo větve, samozřejmě z čokolády.

Podzimní svatební dort

Svatební kartičky

Svatební oznámení, pozvánky ke stolu, jmenovky, kartičky s poděkováním. Mohou být třeba ve tvaru listu nebo z ručně vyráběného papíru s podzimními motivy listí. Vynechejte bílou a použijte barvy přírody.

Koberec pro novomanžele

Postarejte se, aby po skončení obřadu odcházeli novomanželé ze svatební síně po koberci z podzimního listí. Můžete je také při odchodu zasypat barevnými listy stromů namísto obvyklých růžových kvítků.

Podzim bývá někdy deštivý a chladný, ale umí být i neodolatelně krásný. A stejně neodolatelná bude i vaše svatba.


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Organizace a koordinaceNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena