Organizace a koordinace

SVATBY V ÉŘE COVIDU - NOVINKY PRO VESELKY OD 9. ŘÍJNA 2020 A DÁL

Protože se v Česku situace kolem korona viru mění každým dnem, přesněji tedy řečeno, spíše hodinou, po včerejší tiskové konferenci jsme pro vás sepsali následující řádky, abyste se lépe orientovali v tom, co vás teď čeká.

9.10.2020

Vždyť 10. 10. mělo být jedním z nejsilnějších termínů této sezóny a naštěstí pro všechny „svateb-chtivé,“ i v tomto datu a po něm svatby nedostaly STOPku. Platí ale některá nová nařízení. Pojďme se na ně tedy podívat blíž!

Nejzásadnější změnou platnou od tohoto víkendu (tedy pátku 9. 10.) je, že jsou zakázána VŠECHNA živá vystoupení, kapely tedy už bohužel na svatbách hrách nemohou.

Vláda s účinností ode dne 9. října 2020 od 00:00 hod. do dne 11. října 2020 do 23:59 hod. zároveň zavádí pro provozovny stravovacích služeb následující pravidla:

  • zákaz přítomnosti veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb v čase mezi 20:00 - 06:00 hod., S VÝJIMKOU provozoven, které neslouží pro veřejnost (např. zaměstnanecké stravování, stravování poskytovatelů zdravotních služeb a sociálních služeb, ve vězeňských zařízeních)
  • tento zákaz se nevztahuje na prodej mimo provozovnu stravovacích služeb (např. provozovny rychlého občerstvení s výdejovým okénkem nebo prodej jídla s sebou bez vstupu do provozovny)
  • **a stále bude platit, že pro účel oslavy svatby nebo prohlášení osob o tom, že spolu vstupují do registrovaného partnerství, konaných nejpozději následujícího dne, se zakazuje přítomnosti veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb pouze v čase mezi 00:00 hod. a 06:00 hod. **

Zdroj: https://www.vlada.cz/assets/media-centrum/tiskove-zpravy/uv201008-0995.pdf

Od 19. října pak začne platit:

  • že účast na svatbách a následných hostinách je omezena na počet 30 osob
  • že se „zakazuje pro účel oslavy přítomnost veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb pouze v čase mezi 00:00 hod. a 06:00“. To tedy znamená, že svatební veselí si tak můžete užít po vzoru Popelky – přesně do půlnoci!

Co se roušek týče, i nadále zůstává v platnosti, že ve vnitřních prostorách by je svatebčané mít měli, s výjimkou toho, když jedí či pijí nebo jsou fotografováni a novomanželé je před oltářem (při obřadu konaném v místnosti) také mít nemusí. Zbytek přihlížejících, koná-li se obřad uvnitř, ano. Venkovní svatby jsou tedy prozatím zcela bez roušek, do doby, dokud vláda neprovede případné další změny.

Přejeme vám, ať si svatbu užijete tak jako tak! Alespoň jednou budete mít o čem vyprávět svým dětem a vnoučatům...


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Organizace a koordinaceNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena