Horko a svatební oblečení
Nevěsty, maminky, svědkyně a ostatní dámy budou mít oproti mužům jisté výhody a volnější ruku, co se týče slavnostního oblečení. Volné, lehké šaty na ramínka udělají vždy dost parády a přitom v nich nemusíme trpět horkem. Ženich a ostatní pánové však musí dbát jisté etikety. Ve smokingu, upnutém saku, neprodyšné košili a mnohdy i v těsných botách musí vydržet minimálně do obřadu, než se přejde k neformálnější a uvolněnější části svatebního dne.
Pokud jde o ostatní svatebčany, zapomeňte na rozevláté košile a nějaké "lepší" kraťasy. Událost jako je svatba vyžaduje určitá pravidla, i když mohou znamenat trochu toho přemáhání a nepohodlí.
V těchto extrémních teplých dnech nezapomínejme také hodně pít, hlavně před obřadem, který bude sám o sobě velmi náročný a v uzavřené místnosti můžeme snadno vlivem horka, dlouhého stání a emocí pociťovat nevolnost.
Horko a fotografování
Náročné a únavné pózování pro fotografa bude v horku ještě o něco těžší. Zkušený fotograf si však poradí jak s přemírou slunečního světla, tak se způsobem, jak nejlépe nafotit vás dva i ostatní svatebčany, aby se neleskli potem, nekřenili se do objektivu mžourajíc do sluníčka a nebyli viditelně vyčerpaní a mrzutí.
Ženicha asi budeme těžko nutit k tomu, aby se před fotografováním přepudroval a zakryl tak lesk potu na svém obličeji, je proto lépe mít po ruce dostatek osvěžujících hygienických ubrousků.
Fotografování může mít i trochu ležérní nádech, ženich si při něm může odložit sako a povolit vázanku bez toho, aby vaše fotografie ztratily glanc. Vše záleží na domluvě s fotografem, který vám určitě vyjde vstříc už proto, abyste ve svůj velký den trpěli nepohodlím a horkem co nejméně.
Horko a svatební dort
Převoz na místo hostiny a uchování dortu, chlebíčků a jiných dobrot svatebního dne přenechejme profesionálům. Ti nám mohou většinou zajistit bezproblémový převoz v chladicích boxech, které udržují vhodnou teplotu i po delší dobu a zabrání tak jejich znehodnocení vlivem horka.
Máme-li hostinu venku, ponechme jídlo na stole jen určitou dobu, studené mísy a jiné pochutiny pak můžeme obložit ledem pro uchování čerstvosti.
S alkoholem opatrně, v současných tropických podmínkách bychom mohli lehce přebrat už během oběda a přijít tak o zbytek zábavy, což by byla škoda.