Svatební oznámení, tiskoviny

Svatební oznámení a tiskoviny v moderním pojetí aneb trendy pro rok 2021

Oznámení, kartička s potvrzením účasti, informační dopis pro hosty, zasedací pořádek, jmenovky, svatební menu, nápojový lístek, visačky, obálky, cedulky k popisům různých koutků - to všechno jsou tiskoviny, které se na svatbě můžou objevit, a které se s ní pojí.

21.4.2021

Grafika? Moderní a minimalistická

Podobně jako je tomu u bydlení, i v tiskovinách, a tedy i těch svatebních, jsou letos v kurzu čisté linie, jednoduché geometrické tvary, syté barvy a to vše podle hesla: “Čím méně, tím lépe”. Bohatě tak bude stačit jediná kartička, na které vaši hosté najdou všechny potřebné informace a podrobnější info pak ze druhé strany nebo klidně i pod hashtagem či QR kódem, které je odkáží na váš svatební web. Ten si (jen tam mimochodem) můžete zařídit i tady u nás na svatba.cz, stačí pár kliků.

Návrat k retru

Jak je známo, módní vlny se vrací. Aktuálně jsou v kurzu obzvlášť 70. léta, ale pokud se vám líbí “padesátky” nebo “devadesátky”, proč ne? S klidnou hlavou se inspirujte oznámením svých rodičů nebo prarodičů, vezměte si z něj nosný prvek a od něj se odpíchněte. Jestli tedy pořád ještě hledáte svůj styl a inspiraci, zkuste se zaměřit právě na tento trend, třeba se v něm najdete.

Nové materiály

Tiskoviny dnes už nemusíte mít jen na papíře anebo se můžete zaměřit na jiné typy papíru, jako je třeba recyklovaný, ruční, barevný nebo papír s třepením… Papír však můžete nahradit i jinými materiály, oblíbený je nyní zejména plexi sklo nebo akryl,který se hodí jak pro svatby s přírodní tématikou, tak i elegantní svatby. Nahlédněte do galerií zkušených svatebních aranžérů a uvidíte, že se s ním dá čarovat. Jen tedy není příliš ekologický, tak pokud vás toto trápí, zkuste popřemýšlet, jaké využití mu vymyslíte po svatbě dál.

Svatební oznámení RH Svatby

plexi svatební oznámení

Svatební oznámení na přírodním papíru

přírodní papír svatební oznámení

Jak na design sv. oznámení v roce 2021

S tím vám může pomoci spousta on-line editorů (dokonce zdarma), váš grafik nebo obrázková inspirace, ať už z našeho webu nebo třeba i Instagramu či Pinterestu. Co se trendů týče, letos se bude na svatebních tiskovinách často objevovat využití kaligrafie, slepotisk, spousta zeleně a hlavně - personalizace, to znamená vaše logo, monogram… cokoli si pro svoji svatbu zvolíte a bude se prolínat celou její tématikou.

Svět svatebních tiskovin a barvy v sezóně 2021

Tady móda navazuje na předchozí roky, takže jsou v popředí stále spíše teplé barvy, hlavně kvůli vintage / boho trendu. Druhou alternativou pak je zvolit si jednu dominantní barvu a k ní různé její odstíny, které ji budou skvěle doplňovat.

Svatební oznámení od Little Dreams

Svatební oznámení Little Dreams

Jak tiskoviny nevšedně ozdobit?

Využijte už zmíněného loga vytvořeného vám dvěma na míru, sáhněte po zajímavých obálkách nebo kapsách na oznámení, pohrajte si s tvary (oznámení nemusí být jen hranaté), přidejte jmenovky, pečeť… A pokud nevíte, jak na to, zkuste se podívat na kreativní weby, kde najdete nabídky spousty začínajících i zkušených umělců, kteří vám rádi poradí a pomůžou.

P.S.: Když už si se svatebními tiskovinami opravdu vyhrajete, nezapomeňte je sjednotit všechny do jedné jediné. Z fotek a videa pak zpětně oceníte, že tato zdánlivá banalita posunula vaši svatbu na úplně jinou úroveň!


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Svatební oznámení, tiskovinyNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena