Zábava na svatbu

5 tipů na opravdu originální svatební hry

Svatebních her je plný internet. Mezi ty, které můžete vídat nejčastěji, jednoznačně patří botový kvíz, rok s přáteli, svatební tombola, poznávání nevěsty podle nohy a ženicha podle zadku a kočár, někdy také známý jako „pohádka.“

7.5.2021

Každá z nich je v podstatě už svatební evergreen. Pokud byste ale rádi vyzkoušeli něco nového, co takhle se inspirovat jedním z našich tipů?

Svatebních her je plný internet. Mezi ty, které můžete vídat nejčastěji, jednoznačně patří botový kvíz.

zábava na svatbu

...rok s přáteli, svatební tombola, poznávání nevěsty podle nohy a ženicha podle zadku a kočár, někdy také známý jako „pohádka.“ Každá z nich je v podstatě už svatební evergreen. Pokud byste ale rádi vyzkoušeli něco nového, co takhle se inspirovat jedním z našich tipů? Dneska jich pro vás máme hned pět!

KOLO ŠTĚSTÍ

Pokud jste alespoň trochu manuálně zruční nebo máte kolem sebe někoho, koho můžete požádat o pomoc, pořiďte si na svatbu vlastní kolo štěstí. Počet políček určete podle libosti a do každého z nich umístěte jeden úkol, který se bude týkat nevěsty, ženicha, ale také hostů. Zařadit můžete třeba: dej si panáka s ženichem, zatanči si Macarenu s nevěstou, udělej si selfie s oběma maminkami novomanželů, požádej DJ o tanec, vyber si další parťáky a zazpívejte novomanželům písničku na mikrofon...

Výborně bude vypadat, pokud celé kolo štěstí sladíte do barev svatby a co se konstrukce týče, podívejte se na google nebo pinterest, najdete tam spousty tipů, jak na to.

A pokud patříte mezi milovníky hazardních her, kolo štěstí můžete nahradit třeba také ruletou. Tu si stačí pořídit například v prodejně hraček a pak už ji jen upravit, jak potřebujete!

SVATEBNÍ BINGO

Tahle hra je fajn v tom, že se můžou zapojit skutečně všichni svatební hosté a nemusí při tom ani vstát od stolu. Pamatujete si ještě na televizní soutěž Bingo? Jestli ne, pusťte si ukázku a nechejte se jí inspirovat. Losy (které si sami vyrobíte nebo opět požádáte někoho o pomoc) můžete a nemusíte prodávat (pokud je ale prodávat budete, lze si tak i přivydělat) a samotnou hru ozvláštnit tím, že namísto čísel použijete slova. Ta se můžou týkat svatby, lásky, vztahů, manželství nebo přímo čehokoli ze života novomanželů. Tahat (ať už čísla nebo slova) mohou přímo nevěsta a ženich a výherce si samozřejmě zaslouží nějakou tu odměnu.

SEZNAMKA

Budete potřebovat tolik listů papírů a tužek, kolik je na svatbě hostů. Každému z nich pak přidělíte arch papíru, na který velkým tiskacím písmem napíše celé své jméno. Archy se pak posbírají, promíchají a poté náhodně rozdají hostům zpět. Každý hráč pak musí najít toho hosta, který mu byl přidělen a jakýmkoli způsobem jej na druhou stranu papíru výtvarně ztvárnit. Pod své dílo se autor může, ale nemusí podepsat. Novomanželům tak zůstane vzpomínka na všechny, kdo s nimi byli v jejich svatební den.

Případně, bude-li na to nálada, mohou novomanželé list po listu ukazovat jednotlivé kresby, hosté hádat, kdo je na obrázku, a díky tomu se tak každý z přítomných nenuceně představí ostatním.

Další obměnou je, že jakmile host najde toho, kdo mu byl přidělen, nejen, že jej umělecky ztvární, ale také vyzve k tanci nebo pozve na panáka, případně se s ním vyfotí, ať už na mobil nebo ve fotokoutku. Ale nezapomeňte, fotky se nakonec musí dostat k novomanželům!

VLAŠTOVKY

Vlaštovky jsou hra s krásným přesahem do budoucna. Jednotlivým svatebním hostům, kteří se chtějí zúčastnit, rozdáte listy čistého papíru, a vyzvete je, aby každý z nich napsal na svůj list úkol, který by novomanželům chtěl a mohl splnit (například v budoucnu pohlídat dítě, vyvenčit psa, umýt auto, pozvat je k sobě domů na oběd... to už záleží na jejich fantazii). Svou stránku pak podepíší, poskládají z ní vlaštovku a tu odevzdají nevěstě a ženichovi. Úkolem novomanželů pak je trefit se vlaštovkami do velkého k tomu připraveného koše (kýblu, lavoru...). Jakmile je hotovo, vlaštovky, kterými se novomanželé trefili, vytáhnou ven a přečtou, kdo a co jim do budoucna slíbil.

A nakonec jedna opravdu vtipná taneční hra, které nezklame:

NOVINOVÝ TANEC

Na tuto hru je třeba „zdobrovolnit“ alespoň pět párů svatebčanů, samozřejmě čím více, tím lépe. Každý pár dostane k dispozici list (dvoustranu) novin, kterou si rozloží na taneční parket a jakmile začne hrát hudba, páry tancují. Po celou dobu písničky se ale pár musí držet jen a pouze na svém kousku novin a nepřešlápnout. Pár, který se dotkne země, jde z kola ven. Písničky je fajn vybírat rychlé a krátké nebo nechejte DJ či kapelu zahrát vždycky jenom kousek. Jakmile jedna skončí, taneční pár noviny přeloží na půl a začne hrát další song. A po něm zase překládáme a hrajeme další, a další... Cílem je, udržet se na co nejmenším kousku novin. Ten z párů, který to dokáže jako poslední, vyhrává. Co, to už jen na novomanželích.

Líbily se vám naše tipy? Pokud některou z her vyzkoušíte na vlastní svatbě a budete se s námi chtít podělit o fotky nebo video, budeme za ně moc rádi! A pokud jste si ještě nevybrali kapelu či DJ, můžete se po nich poohlédnout v našem katalogu, v sekci Hudba na svatbu.


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Zábava na svatbuNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena