Snubní prsteny a šperky

Trendy snubní prsteny

Které modely jdou s dobou?

18.9.2024

Originalita, udržitelnost a nadčasovost – to jsou tři hlavní trendy, které budou vládnout snubním prstenům v roce 2025. Přestože klasické hladké kroužky patří k nesmrtelným stálicím, i ty zažívají proměnu, neboť se stále častěji vyrábějí z udržitelného zlata, platiny či jiných inovativních materiálů. Vedle nich se do popředí dostávají originální modely co se tvarů i povrchů týče.

klasické snubní prsteny trend

Vykrojené prsteny pro dokonalou souhru

Populární vrstvení šperků proniklo i mezi prsteny a trendem číslo jedna je nosit snubní a zásnubní prsten na jednom prstu. Od toho tu jsou vykrojené snubní prsteny, jejichž bohatý výběr nabízí české klenotnictví Eppi. Najdete zde modely s přírodními a lab-grown diamanty – od kulatých přes marquise po baguette – a s různými tvary výkrojů, u nichž lze vybrat ze tří velikostí takový, který perfektně sedne k vašemu zásnubnímu prstýnku.

zásnubní a snubní prsten na jednom prstu

Vykrojené snubní prsteny jsou jako stvořené ke kombinaci se zásnubními prsteny z kolekce Pure Sparkle, zrozené z myšlenky na jeden z nejkrásnějších životních okamžiků a plné oslnivých designů – ozdobených těmi nejčistšími a nejzářivějšími diamanty, které jsou stejně věčné jako vaše láska. Ať už jsou přírodní, nebo lab-grown.

vykrojený snubní prsten

Ohleduplné k planetě i k vaší peněžence

Zájem o udržitelné a eco-friendly šperky stále roste, snubní prsteny nevyjímaje. Pro Eppi je udržitelnost velmi důležitá, proto v jejich nabídce nechybí snubní kroužky z materiálů šetrných k životnímu prostředí. Vedle recyklovaného zlata, platiny a dalších kovů jsou to moissanity a především lab-grown diamanty, které se pěstují v laboratoři. Díky tomu, že nezatěžují planetu těžbou, jsou k nerozeznání od diamantů přírodních, ale jejich cena je mnohonásobně nižší. Jestliže tedy toužíte po kvalitním a cenově dostupném šperku, který vám vydrží na celý život, snubní prsten s lab-grown diamanty je ideální volba.

Návrat k poctivé ruční práci

Vyrývání neboli gravírování libovolných motivů na vnitřní i vnější stranu snubního prstenu je stále v kurzu. A ačkoliv se dnes na šperky vyrývají texty či symboly nejčastěji gravírovacím laserem, který je přesný a rychlý, o to víc je ceněná precizní ruční práce.

ruční práce snubní prsteny

Proto letos a v následujících letech budou v kurzu ručně ryté snubní prsteny, které jsou jedinečné a originální, protože neexistují dva zcela totožné modely. Snubní prsteny s ruční rytinou od mistrů zlatníků v Eppi zdobí nádherné přírodní motivy hvězd, oblak, slunce, hor, listů, květin, dřeva či městských panoramat. Pokud ale máte nápad na vlastní design rytiny, moc rádi vám vytvoří šperk na míru.

snubní prsteny trend 2025

Materiály budoucnosti

Zlato a platina patří ke klasice, která nikdy nevyjde z módy, ale na scénu přicházejí nové moderní materiály, co stojí za povšimnutí. Žhavým trendem jsou snubní prsteny z karbonu, jehož černá barva zaujme na první pohled. Pokud hledáte moderní a cenově dostupné svatební šperky, karbon je skvělá volba. Prsteny z něj jsou neuvěřitelně lehké, udržitelné, hypoalergenní a úžasně osobitě vypadají také v kombinaci se zlatem a diamanty.

Trápí vás citlivá pokožka nebo dokonce alergie na kovy? Pak se kromě karbonu zaměřte také na tantalové snubní prsteny. Tantal je totiž stoprocentně hypoalergenní kov, který vyniká nádherným modrošedým odstínem a vysokou odolností proti jakémukoliv poškození, což z něj činí materiál ideální pro výrobu dědičných šperků, kterými snubní prsteny bezesporu jsou.

Symbolika snubních prstenů má kořeny v dávné minulosti, avšak s každou generací nabírá nové podoby. Současné trendy dokazují, že tradice se neustále mění a přizpůsobují. Udržitelné materiály, originální tvary a inovativní povrchové úpravy dávají vzniknout moderním designům, které jsme vám v tomto článku přiblížili.

snubní prsten

Nezapomínejte ale, že trendy by měly být zdrojem inspirace, nikoli omezení. Snubní prsteny vás budou provázet po celý život – proto záleží jen na vás, jaký styl si zvolíte.


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Snubní prsteny a šperkyNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena