Svatební doplňky

Dřevěná svatba

….dále stříbrná, zlatá či diamantová? V posledních letech získává pojem dřevěné svatby nový význam. Není to jen oslava výročí jednoho z nejdůležitějších dnů našeho života, ale zároveň dekorativní styl, jakým jsme se rozhodli svatby pořádat. Pod dřevěným stylem se neskrývá pouze dekorace. Čímdál častěji jsou dřevěné i snubní prstýnky, manžetové knoflíčky a motýlek - ženicha, náušnice - nevěsty nebo dokonce dřevěné hodinky pro oba dva.

9.7.2020

Dřevěný motýlek

Zvažujete, jaký zvolit tvar, druh dřeva nebo barvu stuhy? Nenapadá vás, co si na motýlka nechat vygravírovat? Na koho se s výrobou dřevěných doplňků obrátit? Přečtěte si některá z obecných doporučení:

  • TVAR A VELIKOST - Nejčastější rozměry textilních a dřevěných motýlků se pohybují kolem 12 cm na šířku a 5 cm na výšku. Dětský motýlek bývá o ⅓ menší. Dřevěný motýlek dobře sedí pod límečkem díky posunovači na ploché pružence, který umožňuje zmenšovat či prodlužovat obvod zapínání kolem krku.

Dřevěný motýlek na svatbu

  • DŘEVO - Nabídka dřevěných doplňků je široká, stejně tak dřeviny, z nichž se vyrábí. Vybírat můžete z českých i zahraničních druhů. Mezi tuzemské patří švestka, ořech, dub či buk. Do exotických dřevin řadíme olivovník, zebrano, mahagon a další. Výjimkou není ani dřevo ze stromů se speciálním původem. Například temně černý bahenní dub, který ležel tisíce let pod zemí nebo dubové sudy, ve kterých zrálo víno, pivo či whiskey. Dřevo volíme takové, aby ladilo ke zbytku outfitu. Světle hnědá kůže, tzv. koňaková, nejlépe doplní dřevěný motýlek a manžetové knoflíčky ze švestkového dřeva. Ořechové a dubové dřevo má typicky dřevěnou strukturu a zbarvení. Africké zebrano poutá pozornost netradičním žíháním. Velice elegantně působí temně černý bahenní dub. Pokud máte vztah ke konkrétnímu kusu dřeva, můžete si z něj nechat vyrobit dřevěné doplňky v dílně u kluků z Wooden land.
  • GRAVÍROVÁNÍ - Naprosto běžné je gravírování na přední a zadní stranu. Přední stranu můžete nechat jen tak - vynikne dřevěná struktura. Zajímavě vypadají laserem vypálené retro motivy, které připomínají barokní tapetový vzor. Gravírování nejlépe vyniká na buku, švestce nebo ořechu. Na zadní stranu se většinou vypaluje datum svatby, společné motto, jména svatebčanů nebo jména a poděkování členům “týmu ženicha”.
  • STUHA - Vedle druhu dřeva je samozřejmě druhou nejdůležitější částí motýlku látková stuha. Barva by měla ladit k barevnému tónu, v němž se nese svatební dekorace nebo barevné prvky nevěsty. Pro ty, kteří chtějí mít vše vyladěno do posledního detailu dílna Wooden land nabízí možnost zaslání vlastní stuhy, kterou k motýlku připevní.

Stuha k dřevěnému motýlku na svatbu

  • VLASTNÍ NÁVRH - Pro lepší představu, jak může takový dřevěný motýlek vypadat, například ve švestkovém dřevě se žlutou stuhou nebo naopak v ořechovém dřevě s modrou stuhou, je nejlepší navštívit online konfigurátor, ve kterém si sestavíte motýlek podle vlastní představy.

Vlastní návrh dřevěného motýlku na svatbu

Dřevěné manžetové knoflíčky

Dřevěné manžetové knoflíčky na svatbu

  • Manžetové knoflíčky ze dřeva mají podobné doporučení jako dřevěný motýlek. Obvykle se tyto dva prvky volí ve stejném odstínu. Co se týče tvaru, bývají nejčastěji knoflíčky hranaté a kulaté. Pro větší životnost knoflíčků je dobré zvolit takové, které mají dřevo vsazené do kovového lůžka, aby nemohlo dojít k vylomení. Gravírování v tomto případě nejlépe vystihne pořekadlo “méně je někdy více”. Knoflíčky nejlépe vypadají s jemným monogramem nebo například datem svatby.

Dřevěné hodinky

Dřevěné hodinky Trend dřevěných hodinek je v plném proudu. Jistě jste ve svém okolí zahlédli minimálně jednoho známého, kterému zdobí zápěstí ukazatel času ze dřeva. Pár rychlých odpovědí na otázky, které vám možná přichází na mysl:

  • Ne, hodinky nejsou celé vyrobeny ze dřeva, uvnitř nich bývá QUARTZový nebo mechanický strojek.
  • Ano, hodinky jsou vyrobené na míru zápěstí, výrobci dodávají k hodinkám dílky pro prodloužení; řemínek si můžete i jednoduše zkrátit.
  • Ano, hodinky jsou opravdu vyrobeny v České republice. POZOR na přeprodejce, kteří pouze zprostředkovávají prodej hodinek, jejichž původ není zřejmý. Wooden land má nejdelší tradici výroby hodinek v Čechách.
  • Ne, nejsou vodotěsné. Hodinkám však nevadí lehký déšť, pot nebo voda, která po nich steče.
  • Ano, hodinky jsou extrémně lehké.

Dřevěné hodinky na svatbu Napadá vás stejně jako u ostatních dřevěných doplňků, jaká varianta by se k vám nebo novomanželům hodila nejvíce?

  • DŘEVO - podobně, jako u ostatních doplňků je lepší ladit dřevo buď charakterem k majiteli nebo ke zbytku outfitu. Světlé dřeviny - buk, dub a olivovník; volí nejčastěji ženy. Ořech nebo zebrano vyhovuje spíše mužům. Hodí se skvěle k džínům i obleku. Znovu platí, že švestka nejlépe sedí ke koženým doplňkům. Náramek hodinek bývá kožený i dřevěný. Kožené řemínky jsou vhodné pro situace, kdy není jistý obvod zápěstí.
  • VELIKOST - ryze pánské hodinky se pohybují kolem šířky 45-55 mm. Menší velikosti jsou uváděny jako unisex, tzn pro muže i ženy. Pokud není možné okoukat od budoucího majitele dřevěných hodinek, jaká velikost a tvar se mu líbí, existuje jednoduché pravidlo. Štíhlí muži do 180 cm spíše volí menší unisex modely hodinek. Větší pánové zpravidla volí větší průměry ciferníků.

Dřevěné hodinky, motýlek a manžetové knoflíčky

  • GRAVÍROVÁNÍ - výhoda dřevěných hodinek je tvárnost a široké možnosti zpracování/opracování. Má-li být předmět maximálně osobní, doporučujeme využít možnosti gravírování. Nabízí se například ciferník hodinek, zadní víčko, dřevěný náramek nebo dárková krabička. Ve všech případech lze výrobci hodinek poslat s objednávkou požadované monogramy, obrázky, symboly a další.

Gravírování na dřevěné hodinky


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Svatební doplňkyNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena