Svatební kytice a dekorace

Cože, moje svatební kytice v obraze?

Která z nás by si nechtěla zachovat svou svatební kytici déle než těch pár dnů, kdy pomalu vadne ve váze? Mít jí tak na očích každý den a ošálit přirozený proces jejího uvadání? Tak právě tuto otázku jsem si pokládala já, když jsem zvažovala, co dál s mým životem, jakou profesní cestou se vydat v druhé pulce života, co dělat a komu pomáhat.

10.9.2021

Dnes ve svém ateliéru pod značkou Amazing Flora By Lucy vyrábím obrazy z lisovaných a sušených svatebních kytic podle japonské metody Oshibana. Velkou popularitu si získala také technika zalívání květů nebo celých kytic do pryskyřice ve formě těžítek, podšálku nebo obrazových bloků!

svatební květiny silicagel

Pojďme se ale podívat na začátek, do historie konzervace květin. Uchování květin sušením nebo lisováním sahá až do dávných civilizací. Podle nálezů v egyptských hrobkách víme, že kytky umísťovali pozůstalí do místností nebožtíků. V 16. století začali japonští umělci s praxí Oshibany, při které vytvářeli velké obrazy pomocí lisovaných květin. Již v 16. století prý samurajští válečníci v Japonsku vytvářeli Oshibanu jako jednu ze svých disciplín na podporu trpělivosti, harmonie s přírodou a schopností koncentrace. Jak se obchod s Japonskem v polovině 18. století rozvíjel, lidé západních zemí byli fascinováni použitím lisovaných květin jako umělecké formy. Na konci 19. století se v Anglii a ve Spojených státech uchytilo lisování květin jako oblíbená zábava dámské populace. Umění konzervace květin se věnovala například Její knížecí Jasnost kněžna monacká, zkráceně kněžna Grace.

V současné době zažívá tvorba z květin velký rozkvět. Využívají ji jen nevěsty, aby si nechaly zakonzervovat svou svatební kytici, zamilovaní si dávají květinové obrázky jako alternativu k pugetu. Mnoho lidí se chce v bytě či obklopit přírodními prvky, které mají pozitivní vliv na fyzickou a psychickou pohodu!

mix svatební květiny v obraze

Jak tedy probíhá moje spolupráce s nevěstami? Před obřadem se domluvíme na formě zpracování, velikosti a typu rámu, případně jiných detailech. Do 3 dnů po obřadu mi nevěsta pošle nebo přinese kytici, kterou okamžitě zpracuji zvolenou formou – sušením nebo lisováním. Čas hraje proti nám, takže je třeba pracovat rychle. Poté, co květiny uschnou naaranžuji první model, zašlu fotografii nevěstě, resp. v té době již mladé paní, a doladíme poslední úpravy. Do 4–5 týdnu posílám konečné dílo zpět odesílateli. Někdy dělám obrazů více, například pro maminky či družičky jako dárek.

růže v obraze

Takže, milé nevěsty a družičky, nenechte si ujít možnost vystavit si doma svou nejkrásnější kytici, která vám bude připomínat váš velký den. Podívejte se na možnosti zpracování na můj web, Instagram, Facebook nebo Tik Tok, a naplánujte se mnou váš budoucí obraz. Všude mne najdete pod názvem Amazing Flora By Lucy. Vaše Lucie Asenová


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Svatební kytice a dekoraceNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena