Svatební šaty

Trendy svatebních šatů pro sezónu 2023! TOP 5

Svatební den je v životě každé ženy tím jediným, kdy přesně ví, co si dnes vezme na sebe! Pokud i vy budete už za méně než rok kráčet uličkou k oltáři, zbystřete. Vynikající svatební vizážistka a stylistka Dominika Staňková Chválová zmapovala tuzemské i zahraniční módní přehlídky a posbírala za vás a pro vás TRENDY VE SVATEBNÍCH ŠATECH pro rok 2023. Tady je máte. A není zač... :)

26.7.2024

Trend č. 1: RUKÁVY

Průhledné, balonové, tříčtvrteční, dlouhé, krajkové a dokonce i zvonové. Dříve se jich nevěsty bály, v dnešních dnech platí, že ať sáhnete po jakýchkoli rukávech, rozhodně se trefíte do toho nej trendu, jaký se bude vyskytovat na svatebních fotkách nevěst, které svému panu Božskému řeknou ano v roce 2023! Jejich obliba je tak velká, že i ze svatebních salonů šaty s rukávy mizí doslova raketovou rychlostí. Naštěstí je ale i tak pořád z čeho vybírat!

rukavy

Trend č. 2: PELERÍNY

Neboli pláště. Různých materiálů i délek, dokáží jeden model svatebních šatů pouhým úvazem u krku jako mávnutím kouzelného proutku proměnit v jiný. Navíc umí v případě potřeby zahřát a dá se s nimi elegantně „povlávat“ ve vzduchu, za což vás budou váš fotograf a kameraman milovat. Využití by mohly najít také u maminek svatby a družiček.

peleriny

Trend č. 3: ODEPÍNACÍ VLEČKY A SUKNĚ

Skvělá zpráva pro ty z vás, kdo máte rády praktická řešení. „In“ totiž budou i modely, které mají odepínací vlečku nebo rovnou celou sukni. Můžete si tak ušetřit i shánění popůlnočních šatů a v momentě, kdy se rozhodnete, že z dlouhých chcete udělat krátké, stačí pár vteřin a máte hotovo. Rafinované a zároveň tak originální!

odepinaci vlecky a suknce

Trend č. 4: KORZETOVÉ ŽIVŮTKY

Znáte je třeba z příběhů o doktorce Quinnové. Její svatební šaty jsou dokonalou ukázkou toho, čemu se říká korzetový živůtek. A věřte, že tento trend je jedním z těch, které právě zažívají malou renesanci. Vystavíte v nich na odiv nejen šíji, ale především celá ramena a jejich velkou výhodou je, že vás v letních měsících nemusí až tak trápit horka, která se u nás v posledních letech často objevují.

korzetove zivutky

Trend č. 5: PASTELOVÉ BARVY

A protože jak v zahraničí, tak i u nás jsou stále ještě oblíbené svatby v přírodě, respektive hlavně obřady pod širým nebem, stejně jako v předchozích letech se i pro sezónu 2023 můžete v barvách držet těch pastelových. Nutno sice dodat, že západní svět pomalu opět zažívá návrat k tradičnějším svatbám nebo naopak inklinuje k „chladnému industriálu“, ale co se barev týče - Češkám jdou pastelové barvy obvykle hezky k pleti, proto tušíme, že nejen z našich šatníků, ale i z látek na svatebních šaty odstíny jako meruňkový, béžový a starorůžový ještě nějaký ten pátek nezmizí. Všechny tyto trendy pro vás Dominika objevila nejen na Bridal week, který se konal v květnu 2022, ale taky na přehlídkových molech předních značek, které každoročně udávají, co se na svatbách bude nosit, konkrétně například z přehlídek v Barceloně nebo New Yorku.

pastelové barvy

TOP 5 UŽ ZNÁME, ALE JAKÉ DALŠÍ TRENDY JEŠTĚ BUDEME VÍDAT?

Kromě pastelových barev modelky často oblékaly modrou, která má u nás také poměrně dlouho tradici, takže ani té se nemusíte vůbec obávat, a pokud vás láká minimalismus (hladké materiály a jednoduché střihy), směle do něj. I on si, stejně jako léta vyhledávané krajky, i nadále drží své pevné místo mezi nadčasovými modely svatebních šatů.

jednoduchost

Ale i pokud máte ráda extravaganci, přijdete si na své. Obléknout totiž můžete třeba i průsvitné šaty, asymetrické linie, ohlávkové výstřihy, šaty s detaily na průstřihy, střihy à la mořská panna a mini délky.

pruhlednost

Vedle letos nešlápnete dokonce ani s kostýmkem, 3D květinovými vzory, vrací se i volány, které u nás byly v kurzu zejména těsně před revolucí, stejně jako rukavice, které jsou dnes už nejen zajímavým doplňkem, ale mnohdy i výraznou a nedílnou součástí některých modelů svatebních šatů.

kostýmek

A pokud patříte mezi nevěsty, které se chtějí výrazně odlišit, vsaďte na ruční design a výšivky!

výšivky

Hlavně nezapomeňte – ty pravé šaty vás musí nadchnout úplně stejně, jako ten, koho si budete brát.

Tak se nesmiřte s žádným kompromisem a vybírejte srdcem!

*Autorky: Stylistka Dominika Staňková Chválová a Janča Kubáčová, *

Zdroje/Inspirace: Pinterest, Rukávy: Hermiona de Paula, Peleríny: Monique Lhuillier, Odepínací vlečky a sukně: Halfpenny London, Korzetové živůtky: Ines Di Santo, Pastelové barvy: WILLOWBY, Hladké jednoduché saténové šaty: Halfpenny London, Průhledné asymetrické šaty: Galia Lahav, Kostýmek: Galvan London, 3D květiny a volány: Značka Amsale.


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Svatební šatyNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena