Svatební šaty

SVATEBNÍ ŠATY PRO POSTAVU TYPU "O"

Známá také jako „postava typu jablko“. Prozradil na tebe náš vzoreček, že máš postavu typu „O“? Pak se následující rady a tipy budou hodit právě tobě.

27.7.2024

ČÍM JE POSTAVA TYPU „O“ CHARAKTERISTICKÁ?

Pro tvoji postavu je typický výrazný kontrast mezi objemem horní a dolní poloviny těla. Největší objem je koncentrovaný ve středu těla v oblasti pasu. Poznávací znamení pro tvůj typ postavy je plnější oblast pasu, ramenou, rukou a širší oblast zad. Velikost poprsí může být menší i větší. Nemusí to být pravidlem, ale obecně se nejčastěji s tímto typem postavy potkáme u žen vyššího věku :)

V případě použití vzorečku se jedná o % zastoupení pasu větší než 90%.

O

JAKÉ JSOU TEDY NEJVHODNĚJŠÍ TYPY ŠATŮ PRO TEBE?

  • Poohlížej se po hladké látce bez zdobení. Vhodný je i hluboký výstřih s ramínky. Pokud je to možné, zvýrazni pas. Dále šaty, které mají korzet a střih šatů tzv. do „A“

hladké šaty

  • Nebraň se ani „boho stylu“ a zavinovacím šatům. S formováním postavy by ti mohly pomoci i flitry, šaty, které kladou důraz na pas, a také ty s vlečkou.

boho a vlečka

  • Podobně jako „flétnové“, střih mořské panny, šaty s výstřihem do písmene „V“, dlouhými rukávy a podélným zdobením, zejména zlatou nebo bronzovou barvou

zlaté šaty

CO JE PRO TEBE URČITĚ VÝHODNÉ?

Dbej na to, aby se ti povedlo prodloužit trup a zvýraznit a zpevnit linii pasu (skvělý pomocník je v tomhle ohledu pásek, zavinutí, stažení). Pokud si vyzkoušíš šaty s hlubokým výstřihem do „V“, efekt zeštíhleného trupu a oblasti hrudníku se dostaví téměř okamžitě.
Líbí se ti zdobení? Zaměř se hlavně na to, abys jej měla v oblasti ramen a spodní části těla (nikoliv v centru těla)! A pokukovat můžeš i po rozšířeném zakončení šatů a vlečce.

A ČEMU SE RADĚJI VYHNOUT?

Mohutným krajkovým vzorům a lesklým aplikacím ve středu těla. Vyhovovat ti s velkou pravděpodobností nebudou ani malé / mohutné korzety bez výstřihů a rukávů. Pro typ postavy typu „O“ nejsou to pravé ořechové ani takové střihy šatů, detaily a styl zdobení, které nedefinují a nezvýrazňují pas. Kontroluj i to, jak ti šaty sedí hlavně v oblasti trupu a hrudníku (nikdy bys je tam neměla mít volné).
Empírový střih? Tomu se s jistotou vyvaruj úplně, protože zvýrazňuje oblast dekoltu, posouvá výšku pasu směrem nahoru, deformuje postavu a opticky ti přidává objem do oblasti břicha a boků.
A rovný střih šatů také přenechej jiným. Zvýrazňuje a upozorňuje totiž na střed těla / bříško, rovný konec šatů opticky nevyvažuje horní část těla a navíc tento střih nevyužívá výhody této postavy, naopak jí velmi škodí.

Chce to zkrátka vybírat pečlivě ☺ Ale výběr svatebních šatů má být především o tom si užít něco neobvyklého a hlavně – naplno.

Poradili jsme ti?

Pokud ano, budeme moc rádi, když se s námi o vybrané šaty snů podělíš na našich sociálních sítích! IG a FB

Přejeme šťastnou ruku při výběru šatů!

V našich článcích se dozvíš, co konkrétně u jakého typu postavy vyhledávat a čemu se naopak vyhnout, abys nakonec doopravdy oblékla své šaty snů a seděly ti přesně tak, jak mají.

Sleduj nás na IG, FB, TikTok, Youtube

Autor, ideamaker a dodavatel obsahu: Dominika Staňková Chválová

Texty: Jana Kubáčová ze svatebniagentka.cz

Poděkování patří svatebnímu salonu Elody, za perfektní spolupráci a poskytnutí svatebních šatů i prostor.


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Svatební šatyNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena