Zábava na svatbu

Jak požádat hosty o peníze namísto darů?

V dnešní době není neobvyklé (právě naopak!), že namísto mixérů a sad skleniček snoubenci požádají hosty raději o finanční příspěvek, aby si pak mohli pořídit přesně to, po čem touží. Jak to ale zařídit, aby vaše prosba nevyzněla trapně nebo třeba nemístně?

20.7.2020

Jak si říct o peníze místo věcných svatebních darů, abychom nikoho neurazili, nepohoršili, nepůsobili nevděčně nebo dokonce nevychovaně? Je to jednodušší, než se zdá.
Vaši hosté začnou přemýšlet o svatebním daru zřejmě hned v okamžiku, kdy budou na svatbu pozváni. Proto je nutné zarazit jejich hon za nezbytnostmi do kuchyně či něčím podobným včas, nejlépe vkusně, slušně a třeba i humorně stylizovanou žádostí, která bude doplňovat vaše svatební oznámení.

Přinášíme vám několik tipů na texty, které můžeme přiložit ke svatebnímu oznámení nebo přidat na svatební webovky třeba tady u nás na Svatba.cz zdarma, a které by vám mohly pomoci. Tady jsou:

  1. Lásku, štěstí, bydlení i vybavení máme, proto oba vřele uvítáme, Váš příspěvek v jakékoli výši, který nám šanci pořídit si auto zvýší.
  2. Jelikož doma už skoro všecko máme, mnohem raději než hmotné dary přivítáme, finance jenž alespoň nakrátko, potěší naše prasátko.
  3. Jestliže si někdo se svatebním darem hlavu láme, pak vězte, že už doma skoro všechno máme. Proto nás potěší příspěvek v jakékoli výši co rozpočet na líbánky a sedačku zvýší :o).
  4. Léta jsme si spořili, kde mohli, tam šetřili. Však kvůli svatbě zakrátko dost zhublo naše prasátko. Takže Vás prosíme, pokud nám chcete dát něco darem, přispějte mu pár korunek, ať nepojde nám hladem.
  5. Hrnce, pokličky, ubrusy, skleničky, kávovar, pánvičky... zkrátka všechno, co potřebujeme už doma máme. Proto oba vřele uvítáme, Váš příspěvek v jakékoli výši, který nám šanci pořídit si auto zvýší. Přísaháme, že všechno, po čem toužíme, si pak sami koupíme :-) Děkujeme!
  6. A pokud nejste zrovna fandové těch veršovaných, co třeba takto? „Potíže se svatebními dary za vás hravě vyřeší Němcová, Palacký nebo Masaryk...“ :-)
  7. Hosté naši drazí, milí, dovolte nám v tuto chvíli, ještě malou prosbičku a namísto věcných darů, naplňte nám kasičku.
    Vděčni budem, poděkujem, za každičký halířek, lépe ten, než nosit domů další kastrol, talířek.

Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Zábava na svatbuNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena