Zábava na svatbu

Návod na děti na svatbě aneb jak o nich ani nevědět

Děcka na svatbě se dají zvládnout. Pokud je vaši přátelé berou s sebou, mrkněte na tyto zaručené tipy. O malých hostech nebudete ani vědět.

12.8.2020

Nejmenší hosté dokážou otočit vzhůru nohama i tu nejlépe naplánovanou svatbu. Připravte jim program a váš velký den bude perfektní. Navíc vám budou vděční jak hosté-rodiče, tak i bezdětný zbytek. Zabavit děcka nestojí mnoho úsilí ani peněz, jak na to?

Uvítací balíček – zaujměte jejich pozornost

Zatímco dospěláci se po příchodu seznamují s ostatními hosty, dávají si „welcome drinky” a řeší novinky se starými známými, děti se nudí. Připravte jim na úvod balíček a zabavte je, než to celé vypukne. Pokud děcka nemáte a na výběr obsahu si netroufáte sami, nechte si poradit od zkušeného rodiče z řad vašich přátel. 

Pohodová svatba s dětmi - uvítací balíček

Omalovánky jako gesto

To nejmenší, co můžete udělat, je připravit dětem omalovánky. Nezadrží je to na dlouho, ale každá chvilka se počítá. Navíc toto gesto směrem k dětem hosté-rodiče upřímně ocení. Ne každá svatba je totiž “friendly” k nejmenším. 

Pohodová svatba s dětmi - omalovánky

Bublifuk zabije dvě mouchy jednou ranou

Čím naopak získáte hromadu času je bublifuk. Dělání bublin je poměrně neškodná zábava, kde nehrozí zranění ani zašpinění. A navíc budou na fotkách bubliny vypadat báječně. 

Pohodová svatba s dětmi - bublifuk

Postavte jim vlastní království

Postavte týpí nebo improvizujte a vytvořte oddělený koutek. Zkrátka dětem zařiďte trochu soukromí a hodně polštářů a hraček. Není lepší způsob, jak děti zabavit na celé odpoledne. Co všechno děti čeká uvnitř? Záleží na věku i vkusu. Důležité ale je, aby měly stranou od dospěláků vlastní večírek. 

Pohodová svatba s dětmi - týpí

Odstrkovadla jako adrenalin hlavně pro ustrašené rodiče

Pokud vám nechybí odvaha, pořiďte na svatbu pár obyčejných dětských odstrkovadel, nebo vyzvěte hosty-rodiče, ať je svým prckům na svatbu donesou. Bude to adrenalin, ale děti mají o zábavu postaráno na hodiny. Další možnost je bezpečnější. Kočárky a auťáky taky baví. 

Pohodová svatba s dětmi - odstrkovadla a další hračky

Trampolína nebo nafukovací hrad

Pokud je počet dětí velký a najdou se i ochotní rodiče, kteří na děti dohlédnou, nafukovací hrad nebo trampolína se pro děti rovná ráj. Jen pozor, ať se vám zábava nezvrhne a dospěláci tam děti vůbec pustí. P. S. netřeba být megaloman, malý hrádek bohatě stačí. 

Pohodová svatba s dětmi - trampolína

Raději budete, když zábavu pro děti někdo zařídí za vás? Pak si vyberte místo na svatbu s dětským koutkem. Občas narazíte i na možnost hlídání. Prozkoumejte, kde takové zázemí pro děti mají.

Video o dětech na svatbě na našem YouTube kanalé

<div><iframe style="width:100%; height: 500px;" width="900" height="504" src="https://www.youtube.com/embed/2rVACXy6pd0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe></div>

Další tipy

Svěřte dětem úkol

Děti jsou rády středem pozornosti a cítí velkou zodpovědnost, pokud dostanou na starost něco důležitého. Svěřte jim hned od začátku nějaký úkol, aby měly pocit, že jsou součástí celé události. Uvidíte, že se ho zhostí s nadšením. Nechte je pomáhat při zdobení auta nebo připínat svatebčanům myrty na šaty. Při obřadu mohou malé slečny držet nevěstě vlečku, chlapcům svěřte krabičku se snubními prstýnky. Společně mohou před novomanžely rozhazovat okvětní lístky. Úkoly musí být přiměřené věku dítěte.

Batolata na obřadu

Přítomnost miminek a batolat na obřadu si dobře rozmyslete. Ačkoliv by ji měli zvážit především sami jejich rodiče s ohledem na to, jak se k situaci staví budoucí novomanželé. Tak malé děti ještě události kolem sebe nechápou a při proslovu oddávajícího s největší pravděpodobností nevydrží na jednom místě a v tichosti po celou dobu. Někdo to bere jako přirozené a roztomilé zpestření, jiní mohou mít pocit, že dětské projevy ubírají celé události na důstojnosti.

Dětské menu

Na svatební hostině rozhodně nesmí chybět nabídka dětského menu, pro Vaše nejmenší. Nemusí jít nutně o prosté hranolky s kečupem, pokud ovšem Vaše dítě není z těch, které cokoliv jiného zkrátka odmítají. Každá dobrá restaurace dokáže připravit chutné a pestré jídlo vyhovující nárokům dětského strávníka, množstvím jídla, nutričním složením i obsahem vitamínů. V tento den jim však určitě nemusíte odpírat sladkosti nebo zmrzlinu.

Dětský program

Neponechejte nic náhodě a připravte dětský program i na svatební oslavu. Nejenže vám budou vděčni všichni rodiče, kteří si oslavu nerušeně užijí, spokojené budou především děti, což znamená, že nebudou věčně viset na svých maminkách či tatíncích a s otráveným výrazem se neustále dožadovat pozornosti, jak tomu často bývá. A co je ještě důležitější, nebudou mít čas vymýšlet lumpárny. Důležité je znát věkové rozmezí. Pokud jsou všechny ratolesti přibližně stejně staré, bude hledání vhodných aktivit mnohem snazší.

Dohled dospělého

Na děti musí dohlížet někdo dospělý. Pověřte spolehlivou osobu, aby se chopila funkce animátora a připravila dětem zábavné odpoledne. To se může skládat z různých her, soutěží, promítání pohádek, vystoupení kouzelníka či klauna. Existuje také mnoho firem zabývajících se půjčováním různých atrakcí pro děti. Je možné si tak zajistit buď samostatně, nebo včetně obsluhy například nafukovací hrady, trampolíny, zábavné stany a podobně. Záleží na tom, kde oslava probíhá a jaké jsou tím pádem možnosti. Ideálním prostředím je velká zahrada nebo vedlejší místnost, tak aby děti nebyly ze společnosti úplně vyčleněné a měly neomezený přístup mezi dospělé a jejich zábavu. Připravený program by pro žádné dítě neměl být povinný, měl by sloužit pouze jako alternativa v případě, že dítě projeví zájem účastnit se. Většina dětí však bude nadšená tak, že si na rodiče ani nevzpomene, a buďte si jisti, že se do hraní zapojí i nejeden dospělý.

Další možnost, jak se postarat o zábavu vašich zlatíček, je využít profesionálních služeb tzv. svatebních chův. Taková osoba přebere starost o děti po celý den a zajistí pro ně i vlastní program. Takovou službu Vám ze zkušenosti můžeme jen doporučit!

Zdroj obrázků: Pinterest


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Zábava na svatbuNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena