Snubní prsteny a šperky

Snubní i zásnubní prsten už máte: Jak k nim vybrat ostatní svatební šperky?

Váš zásnubní prsten na prsteníčku netrpělivě očekává příchod toho snubního, který vás bude navždy spojovat s vaší drahou polovičkou. Vyberte k této dvojici šperky, které podtrhnou jejich krásu a dokreslí půvab vašich svatebních šatů. Poradíme vám, jak na to.

8.2.2021

Řiďte se svatebními šaty

Svatební šperky mají doplňující funkci, nechceme na ně strhnout pozornost, ale zvýraznit krásu nevěsty. Proto je jejich správný výběr důležitý. Ty pravé svatební šperky totiž na nevěstě nespatříte jako první. Na prvním místě by vás mělo zaujmout celkové kouzlo osobnosti a potom teprve krásné šaty a doplňky.

Svatební šaty s nevěstou souzní a jsou pro výběr šperků důležitým vodítkem.

K šatům zdobeným perličkami, kamínky, výšivkami či krajkami volte decentní jemné šperky. U hladkých, jednoduchých modelů se nebojte výraznějších kousků.

Tři „N“ v akci

Šperky začněte vybírat nejlépe až po zarezervování nebo nákupu šatů a také až po zkoušce svatebního líčení a účesu. Rychleji tak rozhodnete, zda budete hledat trojici svatebních šperků — náušnice, náhrdelník a náramek nebo navléknete jen některé z nich. Jednotlivé kousky se totiž nepodmiňují. Zatímco náramek můžete z různých důvodů vynechat, bez náušnic se nejspíš neobejdete.

Náhrdelník pro zvýraznění dekoltu

Obléknete si ve váš svatební den korzetové šaty či šaty s výstřihem? Náhrdelník jim padne jako ulitý. Véčkový výstřih si žádá jemný řetízek, který jej bude kopírovat a ve špici zazáří drobný drahokam, medailonek či perla. Perlový náhrdélník se v lodičkovém výstřihu bude krásně vyjímat v podobě elegantní šňůry perel.

Pokud jste zvolila šaty bez výstřihu, s krajkou až ke krku nebo jsou výrazně zdobené, dejte jim možnost vyniknout a náhrdelník vynechejte. O to více se zaměřte na náušnice a náramek.

náhrdélník

Náušnice: poslední tečka za make-upem

Ve chvíli, kdy si žena nasadí náušnice, zjemní její obličej a dotvoří celkový pohled. Odráží se v nich lesk očí a ač jsou mnohdy tím nejmenším šperkem, jejich správný výběr má velký význam.

Pokud díky svatebnímu účesu odhalíte krk a klíční kosti, nebojte se vsadit na visací náušnice a jejich zdobení volte dle stylizace šatů. Vyberte si okouzlující perlové náušnice, náušnice s diamanty nebo s barevnými drahokamy. V případě barevných drahokamů vyberte ty, které vám ladí s očima.

Náušnice jsou ta poslední tečka za make-upem i proto, že jsou ze všech šperků obličeji nejblíž. S výběrem vám tedy dobře poradí i člověk, který bude mít vaše svatební líčení na starosti.

náušnice

Zápěstí zvýrazněte náramkem

Náramky nevěsty často opomíjí a je to velká škoda. Vynechejte je jen u šatů s dlouhým rukávem. Náramek rukáv nehezky shrne nebo se pod něj úplně schová.

K šatům v boho stylu, které jsou poslední roky velmi trendy, je efektní náramky navrstvit. Jemné řetízky jako pavučinky s drobným kamínkem, symbolem nebo plackou kombinujte s tenkými pevnými zlatými či stříbrnými náramky. Vrstvit můžete nespočet modelů a kombinovat spolu i více materiálů.

Barva drahokamů na náramku už nemusí nutně ladit s vašimi duhovkami. Jestli ho ale plánujete navléknout na stejnou ruku jako máte zásnubní prsten, slaďte ho s ním.

náhrdélník

Kolekce šperků

Zamilovala jste se do náhrdelníku, ale nemůžete najít náušnice, které by se k němu hodily? Klenotnictví Eppi pečlivě sestavuje celé kolekce šperků, které k sobě ladí a vy nemusíte už nic dohledávat.

Náušnice s náhrdelníkem a náramkem v perlovém setu, zlatá minimalistická kolekce s měsíčním kamenem nebo luxusní dvojice diamantového náhrdelníku a náušnic z kombinovaného zlata vám ušetří čas a cenné minuty navíc využijete třeba při ochutnávání svatebního menu.

Nebojte se barev

Dobré klenotnictví vám v detailech vybraného šperku nabídne barevné varianty drahokamů, které v daném kousku můžete zvolit. Proto není problém trefit se přesně do vašeho požadavku.

Stejně tak lze zvolit i barvu materiálu, ze kterého je šperk vyroben. Určující je materiál, ze kterého jsou snubní prsteny, ale nevěsta se může nechat navést i barvou své svatební róby. Sněhově bílou doplňte šperky z platiny, stříbra nebo bílého zlata. Ivory, champagne a další teplejší odstíny zase lépe snesou žluté nebo růžové zlato.

Teď už si s výběrem svatebních šperků lehce poradíte, protože na detailech záleží, obzvlášť ve váš velký den.


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Snubní prsteny a šperkyNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena