Obvykle jsou krásně barevné a tím skvělě se hodící pro jakoukoli příležitost, třeba na party pro děti nebo do trochu méně tradičních a o to atraktivnějších svatebních výslužek!
Rozplývají se na jazyku a málokdo jim dokáže odolat! K jejich výrobě přitom stačí jen tři základní suroviny: bílky, cukr a mandle. Přinášíme vám recept podle cukrářky Ivety Fabešové z portálu recepty.online.cz.
Rozpis na 40 kusů - ingredience
200 g
mandlová mouka
200 g
cukr krupice
200 g
cukr moučka
756 g
bílků
50 ml
vody
1 kel.
mascarpone
potravinářské barvivo
malinový džem
Postup:
1. Moučkový cukr smícháme s mandlovou moukou
2. Cukr krupici a vodu necháme společně povařit dokud hmota nezhoustne a nedosáhne 118˚C
3. Bílky vložíme do mixéru, přilijeme horký cukrový odvar a šleháme až do vychladnutí, díky cukrové vodě bude sníh dokonale pevný
4. Druhou část bílků vlijeme do směsi cukru a mandlové mouky a přimícháme pevný ušlehaný sníh, dobře promícháme a obarvíme potravinářskou barvou
5. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme makronky o průměru 4 cm, necháme je asi 20 minut zaschnout při pokojové teplotě a poté pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C přesně 10 minut. Z plechu makronky sundáme až po úplném vychladnutí
6. Připravíme si náplň; smícháme mascarpone s malinovým džemem, poměr dle chuti
7. Makronky naplníme krémem a spojíme je po dvou k sobě
Doporučení:
Těsto nesmí být řídké příliš, jinak mají makronky tendenci praskat! Čím více tekutiny se do nich přidá, tím víc samozřejmě zřídne, takže si dejte pozor především na potravinářské barvy. Měly by být husté, aby se jich dalo použít co nejmenší množství, které pak tolik neovlivní konzistenci těsta.
Zdroj: receptyonline.cz