Početnějším a pompéznějším svatbám budou vévodit několikapatrové dorty, nápaditě ozdobené např. cukrovým nebo krémovým schodištěm, sloupky apod. Budou také odpovídat tématu svatby, barvám, lokalitě atd. Meze se nekladou ani exotičtějšímu výběru příchutí, oblíbenými se stávají nejrůznější kávové náplně – espresso, cappuccino, ale i nugát, apod. Z ovocných příchutí zůstává na vrcholu jahodová, malinová, ale i broskvová, exotická mango, příchuť hroznového vína, pomeranče atd.
A zajímavost nakonec – Již 12.01. 2013 odstartuje prestižní cukrářská soutěž Svatební dort roku 2013, která bude oficiálně zahájena v hotelu Clarion a vyvrcholí v březnu. Soutěž je určena pro profesionály i amatéry, kteří si chtějí sáhnout až na dno svých schopností a pokusit se vyhrát kulinářský kurz pod vedením italských mistrů.