Svatební líčení a účesy

Svatební účesy pro krátké vlasy

Jste-li nevěsta s krátkými vlasy a máte pocit, že vašich možností pro dokonalý svatební účes je žalostně málo, máme pro vás pár tipů a rad.

25.11.2009

Konečně jste si vybrala svatební šaty svých snů, možná už i závoj a jiné doplňky, ale je před vámi další problém. Jaký svatební účes? Vlasy podtrhují váš vzhled a zvláště v tento den na nich velmi záleží.

Prolistovali jste už všechny katalogy, ale všude se na vás usmívají modelky s vlasy spletenými do velkých, komplikovaných účesů? Krátké vlasy samozřejmě nabízejí omezenější možnosti, ale nezoufejte, i v krátkých vlasech můžete ve svůj svatební den vypadat impozantně.

Pro účes z krátkých vlasů nepoužívejte velké ozdoby, sponky s velkými květy apod., ale spíš více menších, jako jsou drobné perličky nebo kvítky. Pokud nejste zvyklé zaplétat si do vlasů vlásenky na drátcích, nebo jiné ozdoby, a máte pocit, že to nezvládnete ani vy, ani někdo za vás, přineste si je ve svatební den ráno ke své kadeřnici a ona už si poradí. Vlasy můžete mít uhlazené gelem, nebo rozcuchané a nalakované, hezky vypadají také konečky vlasů vyfoukané nahoru.

Závoj také není výsadou pouze pro dlouhovlasé nevěsty, nebojte se experimentovat a dopřejte si dost času na vyzkoušení několika různých úprav vlasů a jejich zdobení.

Pokud chcete pro svůj svatební den změnit barvu vlasů, nebo poprvé vyzkoušet melír, udělejte tak už několik dní před svatbou, ať máte dost času na změnu, pokud se vám váš nový vzhled nebude líbit. Nezapomeňte, že váš svatební den je jenom váš a měli byste vypadat podle svých vlastních představ, spíš než podle představ kamarádek, budoucí tchyně, nebo maminky.

Jste-li rády originální, nebo dokonce trochu extravagantní, krátké vlasy vůbec nejsou problém, naopak. Šikovná kadeřnice vám jistě ráda poradí, jaký typ účesu se k vám nejlíp hodí, nebo je-li vhodné zvolit také jinou barvu. Obarvit můžete jenom pár pramínků, vlasy natupírovat a nalakovat, nebo je jen decentně ozdobit, už výše zmíněnými ozdůbkami a sponkami. Slušivé jsou také účesy typu mikádo, které můžete upravit do mnoha podob, oživit melírem, nebo sestříhat a vyfoukat pro větší objem.

Pokud jste však stále nerozhodná a vzdycháte nad obrázky dokonalých a složitých účesů z dlouhých vlasů, jsou tu pro vás i jiná řešení. Dnes už přece není žádný problém nechat si vlasy uměle prodloužit, nebo si vybrat z bohaté nabídky příčesků a paruk. Než však přistoupíte na tuto variantu, rozmyslete si, zda si vaše vlasy opravdu zaslouží být schované pod umělý drdol. Poraďte se s vaší kadeřnicí, využijte jejich nabídky a bohatých zkušeností a uvidíte, že se pro vás najde lepší řešení.

Inspiraci můžete najít také ve světě celebrit. Spousta hollywoodských hvězd si mění účes pro letní období, oblíbené je právě mikádo s patkou. Je nenáročné na údržbu, hodí se skoro ke všem typům obličeje a dá se upravit do mnoha stylů, podle vaší nálady. Skvělé je například natočit jednotlivé prameny na velké natáčky a získáte originální a sexy vzhled.

Velmi slušivý je také účes, ve kterém je v současné době vidět Victoria Beckham. Vlasy jsou vzadu vystříhané a delší prameny vepředu dokonale lemují obličej, tento účes je také vhodný pro řídké, jemné vlasy, protože dává účesu objem a vlasy vypadají husté a nadýchané.

Další hvězdy, které vám mohou pomoci při rozhodování svým dokonalým vzhledem v krátkých vlasech, jsou zpěvačka Kylie Minogue a Natalie Imbruglia, nebo herečky Natalie Portman a Rennée Zelweger. Nechte se jimi inspirovat a buďte krásné nejen pro svůj svatební den!

Svatební účesy z polodlouhých vlasů

Svatební účesy z dlouhých vlasů


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Svatební líčení a účesyNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena