Svatební šaty

SVATEBNÍ ŠATY PRO POSTAVU TYPU "OBRÁCENÝ TROJÚHELNÍK"

Jaké šaty si vybrat, když máš postavu typu „přesýpací hodiny“ a „trojúhelník“ jsme si řekli v předchozích článcích. Tenhle je ale pro majitelky postavy nazývané „obrácený trojúhelník“! A tak se pojďme podívat na to...

27.7.2024

ČÍM JE POSTAVA TYPU „OBRÁCENÝ TROJÚHELNÍK“ CHARAKTERISTICKÁ?

Jde o velmi žensky působící typ postavy, pro kterou je typický plnější dekolt a k němu štíhlé nohy. Postava je nejširší v oblasti ramenou a hrudníku, často může působit robustním až atletickým dojmem. Objem ramen a hrudníku bývá v kontrastu s užšími a nevýraznými boky včetně ploššího zadečku. Pas není jasně definovaný, nebývá významně širší, boky a stehna nepůsobí vůči horní části těla plnějším dojmem, právě naopak - mohou být dlouhé a štíhlé. Tvým cílem by proto mělo být doplnit chybějící objem v dolní části těla, konkrétně v oblasti boků, stehen a lýtek.

V případě použití vzorečku, o kterém jsme psali v úvodním článku celé série, se jedná o % zastoupení boků menší než 100%.

obrácený trojúhelník

NEJVHODNĚJŠÍ TYPY STŘIHŮ SVATEBNÍCH ŠATŮ PRO TEBE:

  • Princeznovský neboli „princes“ střih = korzet, bez rukávů, bohatá 3D sukně

princeznovský střih

  • A střih, asymetrický / ohlávkový výstřih, bohatá vrstvená sukně s vlečkou

A střih, ohlávka

  • Empírový střih a také střih označovaný jako „mořská panna“

empír, mořská panna

CO JE PRO TEBE URČITĚ VÝHODNÉ:

Základem pro dokonalou postavu je zvýraznění linie pasu a optické prodloužení trupu. K tomu je dobré využívat úzké V výstřihy, které zeštíhlí trup a oblast hrudníku. Pomoci si můžeš i zdobením, průstřihy a objemem, tím vším totiž upozorníš na dolní část těla (nikoli na horní!). Důmyslné je také využívat v dolní části těla vrstvení, 3D prvky a práci s vlečkou!

CO VÝHODNÉ NENÍ:

Nikdy nedávej důraz na detaily a objem v horní části těla, tzn. neupozorňuj na ni výrazným a kontrastním zdobením jako jsou 3D aplikace na ramenou, mohutný vzor krajky, lesk, korálky, flitry... V těchto partiích vynechej taky vrstvení, rozšiřující výstřihy do V se spadlými rukávy a objemové rukávy.

Zároveň doporučujeme vyhnout se i rovnému a pouzdrovému střihu, který zvýrazňuje střed těla a upozorňuje nejen na něj, ale také na bříško. Rovný konec šatů navíc nikdy opticky nevyváží horní část těla, a tak od něj opravdu raději dej ruce pryč.

Už tedy víš, jak na to?

Za celou redakci přejeme šťastnou ruku při výběru těch pravých šatů a pokud nám pak pošleš fotky přímo z vašeho dne D, abychom jimi mohli inspirovat další nevěsty, budeme za ně moc vděční!

A pokračujeme dále! Příští týden nás čeká obdélník.

Sleduj nás na IG, FB, TikTok, Youtube

Autor, ideamaker a dodavatel obsahu: Dominika Staňková Chválová

Texty: Jana Kubáčová ze svatebniagentka.cz

Poděkování patří svatebnímu salonu Elody, za perfektní spolupráci a poskytnutí svatebních šatů i prostor.


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Svatební šatyNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena