Zábava na svatbu a děti

Sex o svatební noci?

Následující řádky jsou na poněkud lechtivější téma, než jste tady na stránkách svatba.cz zvyklí :-). Dále tedy čtete pouze v případě, že vás články se sexuální tématikou neurážejí, nepohoršují anebo jinak neohrožují!

21.11.2013

Bude či nebude?

Zvládne to (novomanžel) nebo ji odbude? Dříve byla strašákem pro nevěsty, které si svoji nevinnost chránily pro toho pravého, dnes je strašákem spíše pro ženichy, kteří se často během svatebního dne „ovíní“ natolik, že ve většině případů lze průběh svatební noci shrnout do dvou slov – povídání a spánek. A to i přes to, že tato kombinace je obvykle doménou nás, žen. Dle naší vlastní malé soukromé statistiky je poměr „naplno“ prožitých svatebních nocí asi 40 ku 60 procentům, přičemž oněch 60% to ale poctivě dožene zhruba do tří dnů od svatby :-). O párech, které se na svoje první intimní setkání o svatební noci těší z náboženských důvodů, se rozepíši v některém ze svých dalších článků, dneska se ale pojďme podívat pod peřinu spolu s těmi, kdo už se ženami a muži oficiálně stali a „svatební noc“ pro ně tak není mezníkem, ale jen další příjemným bonusem, který se má stát závěrečnou součástí jejich svatebního dne.

Relaxace jako příprava

Jednou z možností, jak lze překvapit svého partnera během svatební noci, je vyvolat pohodovou atmosféru. Večer můžete začít příjemnou společnou koupelí s použitím různých pěn či mlék do koupele. Navázat lze vzájemnou masáží. Na trhu je dnes k dostání nepřeberné množství různých rostlinných olejů či masážních emulzí právě pro podobné příležitosti. Dáváte-li přednost uvolnění celého organismu, pak můžete zkusit některé z velmi oblíbených afrodiziakálních kombinací exotických rostlin nebo koření, které pro běžné Evropany nejsou zase tak běžné.

Jak svatební noc pojmout a čím ji okořenit?

Takže - když už k naplnění svatební noci najdete dostatek energie, zkuste si ji něčím ozvláštnit, aby se, stejně jako celá svatba, zařadila mezi nezapomenutelné zážitky. Hezké prádlo a koupel ve dvou jsou takřka samozřejmostí, co tedy udělat jinak? Cokoli, co pro vás dva bude poprvé. Pokud máte dost odvahy, můžete si například nechat upravit sestřih v intimních partiích a namísto obvyklého tvaru, který běžně „nosíte“ žiletkou vykouzlit malou šipku a pod ni křestní jméno nebo přezdívku svého manžela.

Zpříjemnit svatební noc vám mohou i různé „hračky,“ jen si dejte pozor, někteří pánové v nich totiž mohou vidět konkurenci, a tak by se Vaše malé překvapení nemuselo zrovna vydařit. Malý tajný předsvatební průzkum by Vám ale na tuhle otázku měl dát správnou odpověď.

Ozvláštnit intimní chvilky ale může třeba i kostka určující polohy, kterou sežene v každé prodejně s žertovnými předměty nebo jen obyčejný prezervativ, a to hned ve dvou obměnách. V té první lze použít starý trik, použij dva, docílíš delšího styku, druhou obměnu pak představují upravené prezervativy, například ty s výčnělky nebo doplněné o vibrační kroužek na penis, který zaručí nové zážitky pro oba.

Anděl s ďáblem v těle

Pro samotnou předehru a jako překvapení pro manžela můžete atmosféru podtrhnout i volbou příjemného spodního prádla. Pro tuto příležitost se skvěle hodí například dráždivé kalhotky v kombinaci se svůdnou košilkou. Vybrat si můžete z oblíbených tradičních materiálů, jako je satén či krajka. Pokud se snad ve vás ukrývá opravdová dračice a chcete svému muži připravit překvapení většího kalibru, můžete se převléci třeba za stevardku či za nezbednou školačku. Mezi vůbec nejoblíbenější sexy kostýmy v tomto duchu se pak i nadále drží převlek zdravotní sestry.

Svatební noc pro vás však samozřejmě může mít kouzlo i při sladkém usnutí v objetí toho druhého. Je to především vaše noc a záleží pouze na vás, jakým způsobem ji prožijete.

Svatební noc a její význam v historii

Kdysi měla svatební noc mimořádný význam a teprve její naplnění bylo  řádným potvrzením platnosti sňatku.

Od dob středověku církev hlásala, že tělesný styk mezi mužem a ženou je nutností jen proto, aby se rodily děti, a to samozřejmě jedině a pouze mezi manželi, v manželském loži.

Milostný akt tak neměl mít žádný jiný důvod, než zplození potomka. Tělesné spojení muže a ženy za účelem fyzické rozkoše bylo považováno za smilstvo a těžký hřích, nehodný dobrých křesťanů.

Z této dikce je zřejmé, že církev požadovala, aby muž a žena měli schopnost zplodit potomky, jinak nemělo manželství křesťanský smysl.

Pokud žena co nejdříve po uzavření manželství neotěhotněla, mohla být prohlášena za neplodnou, což byl legitimní důvod pro rozvod.

Zatímco u ženy se neplodnost poznala až po delší době, u muže bylo klíčové, aby byl milostného aktu vůbec schopen.

Tuto schopnost musel prokázat právě o svatební noci. Pokud nedošlo ke spojení, i to mohl být důvod k prohlášení neplatnosti manželství.

Z 16. století je znám např. případ anglického krále Jindřicha VIII., který se na základě dohadů o manželském “nenaplnění“, dožadoval rozvodu hned s několika svými manželkami.

Existoval dokonce právní termín, podle kterého manželství nabylo platnosti až jeho konzumací v manželském loži.

Naplnění nebo-li konzumace manželství byla tak významná, že ve vysoce postavených rodech, kde svatbu provázely významné politické a majetkové smlouvy, se na průběh svatební noci zpravidla dohlíželo.

To mělo zaručit, že její naplnění a platnost manželství tak do budoucna nikdo nenapadne a nezpochybní. U lože novomanželů tak přihlíželo aktu několik dvořanů či šlechticů a společně sledovali, zda manželský pár skutečně dostál své povinnosti.

U francouzských vévodů orleánských se dohled nad průběhem svatební noci udržel až do poloviny 16. století, a dokonce se o něm později pořizovaly písemné zápisy.


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Zábava na svatbu a dětiNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena